Bulvár-celeb

2024.03.11. 15:21

Így mondott köszönetet a magyar Oscar-díjas, Mihalek Zsuzsa

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is nyert a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán.

MW

Fotó: MTI/AP/Invision/Jordan Strauss

Az Alasdair Gray skót író regénye nyomán forgatott Szegény párák 11 jelöléséből végül négyet váltott díjra, köztük a produkciós tervezés kategóriában. Az Oscar-gálán Mihalek Zsuzsa nevében is Shona Heath és James Price vette át az Oscar-díjat.

MIHALEK Zsuzsa Oscar-díj
A Mihalek Zsuzsa díszletberendezővel a legjobb produkciós tervezés kategóriában Oscar-díjat nyert James Price (b) és Shona Heath brit látványtervezők átveszik a díjakat a 96. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2024. március 10-én
Fotó: Caroline Brehman / MTI / EPA

A Szegény párák díszletberendezője, Mihalek Zsuzsa Oscar-díjat nyert

„Óriási öröm, kiváló eredmény és újabb lendület a magyar filmeseknek és az egész ágazatnak Mihalek Zsuzsa Oscar-díja Jórgosz Lánthimosz Szegény párák című, Magyarországon készült filmjéért” – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, hozzátéve: Mihalek Zsuzsa hazai szakemberekből álló berendező csapatával filmtörténeti jelentőségű alkotás létrejöttéhez járult hozzá, melyet világpremierje óta méltatnak és díjaznak világszerte. „A magyar filmesek ismét bizonyították, hogy tehetségükkel, lelkesedésükkel, szorgalmukkal világszínvonalú produkciókat alkotnak, melyek tovább növelik a magyar filmipar presztízsét a világban. Nagy örömmel gratulálok Mihalek Zsuzsának, Kemény Ildikó producernek és az egész csapatnak!” – írta a kormánybiztos.

A Szegény párák a maszk és haj, valamint a jelmez kategóriában is nyert. 

Holly Waddigton jelmeztervező a díjat átvéve elismeréssel emlékezett meg a magyarországi forgatásról is.

A Szegény párák főszerepéért kapta meg a legjobb színésznő Oscarját Emma Stone. Az érzelmeivel küzdő színésznő – aki azzal indította köszönőbeszédét, hogy elárulta, elszakadt a ruhája – a film teljes alkotógárdájának és színészcsapatának ajánlotta díját. Stone 2017-ben a Kaliforniai álomért egyszer már elnyerte a legjobb színésznő Oscarját.

Mihalek Zsuzsa hétfőn délután Facebook-oldalán mondott köszönetet barátainak és kollégáinak.

 

Borítókép: A Mihalek Zsuzsa díszletberendezővel a legjobb produkciós tervezés kategóriában Oscar-díjat nyert James Price (b) és Shona Heath brit látványtervezők átveszik a díjakat a 96. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2024. március 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában