Bulvár-celeb

2024.01.18. 22:00

Döbbenet! Titokzatos csontvázat talált az erdőben egy dorogi futó

Félelmetes és egyben megdöbbentő látvány tárult Simonyi Nikolett elé terepfutás közben.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Egy fa két ága közé szorult állat üres koponyája "nézett"  farkasszemet vele - írja a Kemma.hu.

 A fiatal édesanya le is fotózta a különleges látványt, majd a felvételt elküldte a portálnak. Magyarázatként azt írta: a képeken látható "leletre" terepfutás közben, az útvonaláról letérve talált január 13-án, szombaton a Dorog Gete és Tokod közötti szakaszon az erdő közepén.

Tiszta Jurassic park, megosztottam a közösségi oldalamon a fotót és az ismerőseim azonnal elkezdtek találgatni, hogy mi lehet. Természetesen a dínó csontváz sem maradhatott ki. De persze a legtöbben a vaddisznó, szarvas, ló tippet adták 

– mesélte Nikolett.

Nikolett szemei elé ez a meglepő látvány tárult
Forrás: kemma.hu / beküldött 

Hogyan kerülhetett az állat ilyen szorult helyzetbe, hogy végül a faágak fogságában érte a vég? A Kemma.hu szerkesztősége lázas találgatás után végül szakember segítségét kérte. Szabó Kálmán, tatai vadász a kép alapján megmondta, hogy Nikolett egy szarvas maradványaira bukkant.

Egyértelműen szarvas, azonban az ivarát már nem lehet megtudni, mert nincs meg a feje. Ha bika volt, akkor elvitték az agancsát 

– magyarázta a vadász, aki szerint biztosan valami elől menekülhetett az állat, amikor csapdába esett.

 

"Kutya, vagy sakál meghajtotta és a menekülés közben át akart ugrani a fa két ága között, de végül beszorult. A csontváz nagy részét a ragadozók már széthordták, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították. Jól látszik, hogy már a moha is elkezdett megtelepedni rajta, így biztos, hogy több éve már ott van és a mérete alapján felnőtt példány lehetett."

A szakember arra figyelmezteti a túrázókat, futókat, hogy ha elhullott nagyvad tetemére bukkannak, a csontjait, agancsát sem szabad elvinniük, hanem jelenteni kell a vadásztársaságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában