Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Lomtalanítás után lomtalanítás

Még be sem fejezte Győr lomtalanítását a szolgáltatótársaság, mától elkezdi a kiegészítő gyűjtést. Főként a későn ébredők miatt, akik akkor rakják ki rozzant heverőjüket és más lomjukat, amikor már a szállítók befejezték munkájukat.

Az augusztus elején megkezdett lomtalanítás során 2500 köbméter hulladékot gyűjtött össze a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) a különböző városrészekből. A legtöbbet Marcalvárosból, a legkevesebbet Révfaluból kellett elszállítani. A Belvárosból 90 tonna, 1400 köbméter nem kommunális, egyéb hulladék gyűlt össze.

– A felmerült igények miatt hétfőtől október közepéig, hetente kétszer, hétfőn és szerdán kiegészítő lomtalanítást végzünk kilenc városrészben – kezdte a tájékoztatást Baki Balázs, a társaság kommunális főmérnöke. A városrészeket nagyság szerint osztották fel, így Győrszentivánról két nap szállítják majd el a lomot. Társaságunk minden esetben meghirdeti, hogy milyen sorrendben, melyik napon honnét szállítja el a hulladékot. Kisbácsával kezdünk hétfőn, s Nagybácsával folytatjuk szerdán.

– A begyűjtés és elszállítás feltételei ugyanazok lesznek, mint korábban – magyarázta a főmérnök. - Vannak ugyanis, akik „későn ébredve" akkor rakják ki a lomjukat, amikor már elment a gyűjtőautó, azt gondolván, hogy majd visszamennek. „Ha a járat leszedte a lomot a területről, már nem megy vissza. Az ütemtervet nem tudnánk betartani. A kiegészítő lomtalanítás így is jelentős többletköltséget jelent a társaságnak. De azért csináljuk, hogy tiszta legyen a város, s a kirakott holmi ne csúfítsa a környezetet a következő lomtalanításig. S ne kössön ki az erdő szélén se..." – magyarázta Baki Balázs.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városképi felújítások hatmillióból

Tizenhét helyi védettség alatt álló ház, lakás kisebb-nagyobb felújításához járul hozzá idén a győri… Tovább olvasom