Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Elkezdődött az első GyőrPress Pókermaraton

Győr - Kártyaasztalok köré ültek megyénk neves személyiségei tegnap a Matáv-klubban és ezzel kezdetét vette lapunk kiadványa, a GyőrPress játéksorozata, a Pókermaraton. E hónapban 360-an vesznek részt a versenyben, a legjobb 27 játékos jut a márciusi döntőbe. A győztes akár Las Vegas-i pókerversenyre is eljuthat.
– Bungee jumpinggal felérő adrenalinfröccs a zöld asztalnál – így jellemezte a pókert Tatár Gergely, a Magyar Póker Szövetség elnöke, aki megnyitotta a GyőrPress Pókermaratont. Szerinte azért lehet szeretni ezt a játékot, mert szabályrendszere egyszerű, de komoly stratégiai gondolkodást igényel, így az életet modellezi. Például kevés zsetonnal muszáj kockáztatni, erős lappal tanácsos csendben egyensúlyozni. S akár a pókerben, akár az életben, nem az mutatja meg a jó játékost, hogy tud nyerni, hanem hogy tud veszíteni. Mindezek miatt ez a kártyajáték egyre népszerűbb, de az elnök szerint az olyan jól szervezett, nagy nyilvánosságot élvező, magáért a játék élvezetéért meghirdetett verseny, mint a GyőrPressé, ritka, ezért tartja dicsérendőnek és példának lapunk kezdeményezését.

A játék hétfőn arra is alkalmat adott, hogy kiderüljön, ha ugyanolyan értékű zsetonból gazdálkodhat a mosonmagyaróvári és a győri polgármester, melyiküknek sikerül jobban. Szabó Miklós elmondta: csak az alapszabályokat ismeri, de a tapasztalatszerzés, a baráti társaság miatt jött el. Szerinte pókerarcra egy városvezetőnek is szüksége lehet, főleg komolyabb tárgyalásokon, ahol a köz érdekét képviseli. Borkai Zsolt sem tartja magát gyakorlottnak a pókerben, viszont szívesen vett részt lapunk kezdeményezésében, ami szerinte azért érdekes és jó, mert személyes találkozásokra ad alkalmat a játék hangulatában.

Több százan jelentkeztek a pókermaratonra, a nyitóestén polgármesterek is játszottak. Fotó: K. Cs.
Több százan jelentkeztek a pókermaratonra, a nyitóestén polgármesterek is játszottak. Fotó: K. Cs.

A Kisalföldet és a GyőrPresst is kiadó Lapcom kft.-t több kollégánk is képviselte. Albert Zsolt, a Kisalföld kiadóigazgatója elmondta: lapjainknak abban is szerepet kell vállalniuk, hogy a közösség számára szórakoztató, kikapcsolódást biztosító, a kapcsolatok építésére alkalmat adó rendezvényeket szervezzenek a városban, a megyében. Ez a kezdeményezés ezt a célt is szolgálja szavai szerint, hiszen a gazdasági viharok közepette is kell a játék, főként az olyan komolyan vehető, a különböző stratégiák kipróbálására kényszerítő játék, mint a póker. Ezért is örül, hogy kiadónknak sikerült önkormányzatok és cégek vezetőit megnyernie az első játékestére. Többek közt Czár Lajost, a magyar turizmus minőség díjas Hotel Ibis Győr igazgatóját, aki egy hétvégét ajánlott fel a nyertesnek bármelyik magyarországi Ibis hotelben. „Minden olyan kezdeményezést igyekszünk támogatni a városban, ami több ember érdeklődését felkeltheti, hiszen vendégeink révén főként az ideutazókkal kerülünk kapcsolatba, nem a helybeliekkel, de szeretnénk velük is megismertetni szállónkat" – mondta a hoteligazgató, aki azért szereti a pókert, mert az észjáték, csak rövid távon van benne szerepe a szerencsének. Úgy véli, nincs két egyforma leosztás, mindig más taktikát kell alkalmazni, pár órás játék alatt is többször meg kell újulni a játékosnak a versenyképességért és nagyon fontos, hogy jól megfigyelje az ellenfeleit, arcukat, kisebb mozdulataikat is.

A Basys Net szórakoztatóelektronikával foglalkozó üzletlánc vezetője, Kunya Zoltán szerint azért támogatják nyereményekkel a versenyt, mert az tevékenységükhöz hasonlóan sok embert érdeklő, kikapcsolódást jelentő lehetőség. (Eredmények, bővebb beszámoló a csütörtöki GyőrPressben.)

Olvasóink írták

  • 1. rivotril2mg 2009. február 11. 10:46
    „további képeket pontosan hol lehet megtekinteni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balettmustra spiccel, emeléssel

Győr - A szépség mellett a fegyelmezett, összpontosított munkáról, a technikai tudásról is számot… Tovább olvasom