Győr és környéke

2019.05.13. 13:59

Több mint 1700 táncos részvételével lett felejthetetlen az AForce1 győri bajnoksága - Sok fotó

68 tánciskola (ebből 6 külföldi) volt jelen a nagyszabású versenyhétvégén, a Fusion Dance Contesten, amit immár harmadik alkalommal rendeztek meg Győrben. Interjú Németh Ádám főszervezővel, az AForce1 alapítójával.

Ihász Nóra

Milyen újdonságok és milyen hagyományos elemek voltak az áprilisi bajnokságon?


A Fusion Dance Contest indulása óta fontos volt számomra, hogy igényes, egyedi kreatívokkal jelentkezzek, amik meghatározzák az esemény arculatát, környezetét és a rá gyakorolt hatását.


Olyanokra gondolok, mint a színvilága és logója, azok jelentése. A helyszín energiája, átláthatósága, valamint a szurkolói, pontozói és versenyzői szekciók elkülönítése.

A nézőkkel és fellépőkkel együtt közel 3000 ember volt jelen a Fusion Dance Contesten.

A nézőkkel és fellépőkkel együtt közel 3000 ember volt jelen a Fusion Dance Contesten.

Az idei évben is - figyelembe véve ezeket a részleteket és azok fontosságát - bővítettem a kreatívok mennyiségét, több olyan pontja és eszköze volt a helyszínnek, ami a résztvevők szórakoztatására, élményeinek gyűjtésére szolgáltak, például színpadi dekor és takaró elemek, gazdagabb lámpapark, LCD tv, mobiltöltő állomás, break táncosok szabadedzése, szelfigép, interjú box, külön terem a kurzusokra jelentkezőknek, kávébár...


Milyen stílusok, műfajok, koreográfiák uralták a fellépők, versenyzők sorát?


Az első napon a hiphop és utcai táncok, míg a második napon a színpadi, művészi és akrobatikus látványtáncok versenyzői mutathatták be produkcióikat.

 

 


Mesélj kicsit a hangulatról! Milyen atmoszféra jellemezte a helyszínt?


Szeretnék objektívan válaszolni erre a kérdésre, de nehéz nem elfogultnak lennem.

 

Egy olyan versenyt álmodtam meg, amire én, mint táncos és edző mindig is szívesen jártam volna, és ahova büszkén vittem volna a versenyzőimet.


A Fusion Dance Contest egy olyan esemény, ahol a szurkoló, a zsűri, az edzők és a versenyzők egyaránt élményként és nem stresszként élik meg a versenyt. Elég a fotókat visszanézni és elmesélik helyettem azt a hangulatot, amit ez a verseny adhat.

Milyen ismeretekkel gazdagodtak azok a táncosok, akik képzéseken is részt vettek?


Az idei évben 9 darab kurzuson vehettek részt a jelentkezők. Az óraadók a képzésen contemporary, commercial, streetdance, afro-house, newstyle, LAstyle, Krump és Vogue stílusokat tanítottak.


Fontos megemlítenem (ami egyben a verseny egyik sajátossága), hogy a regisztrált versenyzőknek a kurzusok ingyenesek voltak, hisz számomra az is fontos volt, hogy a versenyzést, a szórakozást és a fejlődést együttesen kapják meg a Fusion során.

Jövőre milyen tervekkel vágsz bele a szervezésbe?


Minden évben az egyik legnehezebb és legidőigényesebb dolog a szervezésben számomra az, hogy körültekintően válasszam ki a szakmai zsűrit.


Minden évben - a hazai kiválóságokon kívül - más országból hívok meg koreográfusokat, táncos edzőket, mestereket, akik az amatőr, profi és nívó kategóriákban pontoznak.

Ez 2020-ra is kihívás lesz számomra, nem titok, hogy Anglia, Belgium, Németország és Franciaország után most az olasz, spanyol vagy lengyel térségből hívnék meg bírákat, óraadókat.


Emellett a versenyszabályzaton, kategóriákon fogok alakítani, valamint az online nevezési felület is modernizálódni fog.

Számodra mi a legnagyobb tapasztalat ebből a két napból?


Az, hogy többet kell pihennem a bajnokság hetében, hogy precízebben tudjam ellátni a főszervezői feladataimat. (Mosolyog.)


Igazából az, hogy nagyon büszke vagyok az országomra azért, mert jó érzés azt látni, hogy a magyarok mennyire megállják a helyüket a nemzetközi mezőnyben.


Valamint városomra, hogy akár a szervezésben vagy a versenyre való nevezésben soha nem tapasztalt összefogás van, és hogy jelenlétükkel ennyien támogatják ezt az eseményt.

Bízom benne, hogy évről évre nagyobb, nemzetközibb, színvonalasabb és élményekben gazdagabb lesz a Fusion Dance Contest - mondja végül Németh Ádám főszervező.

Bízom benne, hogy évről évre nagyobb, nemzetközibb, színvonalasabb és élményekben gazdagabb lesz a Fusion Dance Contest - mondja végül Németh Ádám főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!