Győr és környéke

2019.02.04. 08:00

Székely kapu vezet a kastélyudvarra

Az erdélyi testvérkapcsolatuk jelképeként székely kaput állíttat Beled. Már a helyét is meghatározták.

Kustor Réka

A vártnál kevesebb pénzből, 50 millió forinttal gazdálkodik idén a beledi városvezetés. Mint arról korábban beszámoltunk, elsődleges cél a térségi feladatot ellátó intézményük, az egészségközpont felújítása (Kisalföld, 2019. január 17.). A védőnői, fogorvosi és gyerekorvosi szolgáltatást nyújtó épület fejlesztésére pályázati forrást remélnek, akárcsak az útfelújításra.


Felajánlás révén önkormányzati tulajdonba kerülnek a korábban magánkézben lévő, beledi horgásztó körüli földek. Ezeket a város hosszú távon, ingyenes használatba adja a helyi horgászegyesületnek – hangzott el a napokban tartott beledi testületi ülésen.


Major Jenő, a település polgármestere a kisebb beruházásokra is kitért.


 – Körbekerítjük az iskolaudvaron az új burkolatot kapott kézilabdapályát. Ez nemcsak a használhatóság, de az állagmegóvás miatt is fontos. Nagyjából 3 millió forintos költséggel számolunk. Az új piactéren konténeres illemhelyet állítunk, ez hozzávetőlegesen 1,5–2 millió forintba kerül. Tavaly elkészült egy 40 férőhelyes kerékpártároló az áruház melletti központi buszmegállónál. E fölé szeretnénk tetőt építeni. Az árajánlatokat most kérjük be. Napirenden volt még a leégett vicai faluház újjáépítése is. Az elbontás után újraterveztetjük az épületet. A munkálatokban számítunk a helyi vállalkozások összefogására – sorolta az ülésen elhangzottakat a polgármester.

 

Jelképezve a közel két évtizedes erdélyi testvérkapcsolatot, ezen székely kapu mintájára készül majd el a beledi is.

Jelképezve a közel két évtizedes erdélyi testvérkapcsolatot, ezen székely kapu mintájára készül majd el a beledi is.


A közel két évtizedes, az erdélyi Ákosfalvával kötött testvérkapcsolatuk jelképeként székely kaput állítanak az ifjúsági ház és a tornacsarnok közötti, a kastélyudvarra vezető területen.


 – Reményeink szerint a Pünkösdi Fesztivál idején már ezen keresztül jutunk be a rendezvény helyszínére – mondta bizakodva a városvezető, majd hozzátette:

 – Hosszabb távon szeretnénk sátortetővel ellátni az ifjúsági házat. Ezzel nemcsak az alapterületét növelnénk, de megoldódna a beázás problémája is. Harmonizálva a tetővel, az épület keleti oldalára egy állandó színpad felállítását tervezzük. A tervek elkészítésére a győri Széchenyi-

egyetem hallgatói között írnánk ki pályázatot és a legötletesebbet tervet megvalósítanánk – zárta Major Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!