Győr és környéke

2019.09.09. 11:09

Súlyosbítaná Győrkös ítéletét a másodfokú ügyészség

Az első fokú ítélet szerint életfogytiglant kapna, de nem ténylegeset.

kisalfold.hu

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a több ember életét veszélyeztetve minősítő körülmény megállapítását és a vádlott büntetésének súlyosítását, ezen belül a feltételes szabadságra bocsátás esedékességének későbbi időpontban kimondását indítványozza.


Mint ismert, a Szombathelyi Törvényszék a 2019. június 21. napján meghozott ítéletében a vádlottat hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját pedig 25 évben állapította meg.


A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a házkutatást vezető, a vádlottnál lévő fegyvert észlelő, a lövések elől kitérni próbáló, a gépkarabély csőtorkolatától 30-80 cm közötti távolságra lévő rendőralezredesre három lövésből álló sorozatot adott le, amely lövések közül az egyik a sértettet a fején eltalálva megölte.


Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen súlyosabb minősítés és a büntetés súlyosítás érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.


A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete túlnyomórészt törvényes és megalapozott, de a vádlott terhére további minősítő körülmény is róható, és a büntetés céljait nem elégíti ki, ha a bíróság által is elismerten kivételesen nagy tárgyi súlyú bűncselekményért a társadalomra nagy veszélyt jelentő vádlottal szemben kiszabandó életfogytig tartó szabadságvesztésből a feltételes szabadságra bocsátás esélye a lehető legkorábbi időpontban megnyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!