Győr és környéke

2016.02.22. 10:29

Orvosok nyilatkozata győri sebészek mellett

Az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünknek, amelyben közösen állnak ki a győri Petz-kórház 15 sebésze mellett.

kisalfold.hu

„Kollégáink nyilvánosságra került levele világosan mutatja, hogy Magyarország orvosai tisztességes fizetésért és nem hálapénzért szeretnék gyakorolni hivatásukat. 


Figyelemre méltó, hogy amikor a hálapénzzel egyik legjobban azonosított szakterület képviselői kívánják munkájukat átlátható körülmények között és az általuk viselt felelősséghez méltó bérezésért végezni, akkor az intézmény vezetősége nem támogatja őket ebben a törekvésben, hanem a betegnek és orvosnak

 is egyaránt megalázó útra akarja visszakényszeríteni a  sebészeket.


 Természetesen minden orvosi szakterület képviselői egyforma elbírálást igényelnek, így a sebészet mellett az egyéb területen dolgozó kollégáink anyagi megbecsülését is biztosítani kell. Felhívjuk a kórház vezetőségének figyelmét, hogy a betegek ellátásához szükséges tárgyi és humánerőforrás-feltételeket az egészségügyi intézménynek kell biztosítani. Azonban ha erre nem képes, akkor ne a kollégáinkat támadják, hanem tájékoztassák a társadalmat, hogy az ellátásukat nem tudják garantálni az egészségügyi rendszerben! Ezt követően pedig jelezzék a kórház fenntartó tulajdonosának, valamint az egészségügyi ellátás folyamatosságát biztosítani hivatott állami szerveknek, hogy a jelenlegi alulfinanszírozottság mellett a biztonságos betegellátás nem lehetséges, így azonnal anyagi segítség szükséges" – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!