Győr és környéke

2014.06.30. 13:29

Nézze meg videón, milyen munkák folynak a Baross híd tetején!

Már nem tátong 20 méteres lyuk a Baross híd nádorvárosi felén. Július derekán a munkagépek "nekiesnek" a belvárosi oldalnak, átmenetileg itt lesz a hídon "folytonossági hiány".

Szeghalmi Balázs


Mint arról portálunk május végén beszámolt, a tavasz utolsó napjaiban húsz méter hiányzott a Baross híd nádorvárosi oldalából.

Az Eszperentó utca feletti és melletti két hídnyílás szerkezetkész állapotba került

"Az utóbbi hetekben több ponton komoly előrelépést értünk el. A Nádorváros felőli oldalon, az Eszperentó utca feletti hídnyílás szerkezetileg elkészült.

Itt már csak a betonfelületi munkák, a téglaburkolatok cseréje, a kőelemek javítása-pótlása, a már legyártott korlátok elhelyezése, illetve a közvilágítási rendszer visszaépítése van hátra.

Ez az a rész, ahol május végén körülbelül 20 méteres szakaszt elbontottunk" - kezdte a kisalfold.hu érdeklődésére Nacsa Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke.


Felvételünk június 25-én készült - videó: Cseh Róbert



Pár új védőkorlát már ékesedik a hídon

"A nádorvárosi feljáró szakasz újjáépítése is zajlik. Itt június végére befejeződtek az aszfaltfelületek lemarási munkálatai, miközben ezen az oldalon az útszegélyépítési munkálatok is lassan véget érnek. Ezen hídfeljáró szakaszon megkezdett vasbeton járdaszegély építési munkálatok július közepére készülnek el.

Fontos megjegyezni: a négy közül elkészültünk az első vasút feletti munkaütembe tervezett `alsós´ munkálatokkal, ahol öntömörödő betonból építettük az acélcső-jármokat `körülölelő´ pillérfalat. Itt az új védőkorlátok helyükre kerültek a leesés elleni védelemmel együtt.

Ennek megfelelően június 21-én neki tudtunk állni a második vasút feletti munkaütemnek, ahol jelenleg is zajlanak a javítási és bevonatképzési munkálatok.

Felette, a járdakonzolokon és a pályalemezen kiegyenlítő réteg felhordási-, betonfelület védelmi bevonat képzési- és szigetelési munkálatok fognak zajlani.

Ezzel párhuzamosan a korlátrendszer kialakítása is célegyenesbe ért. A harmadik vasút feletti munkaütem kezdete és ezen második ütem befejezése július 12. és 16. közé fog esni" - folytatta Nacsa Tamás.


Így áll(t) a Baross híd felújítása június végén, képünkön Nacsa Tamás


Július 14-én a Révai út felől két hídnyílást teljes zár alá vesznek

"A belvárosi oldalon a posta melletti, Révai út fölötti két hídnyílás alulról majdnem elkészült. Felül felületjavítási, pályaszigetelési munkálatokat végzünk.

Az elkövetkező egy hónapban az előzőekben említett folyamatokkal szeretnénk végezni. A tervek szerint július 14-én a Révai út felől két hídnyílás is teljes zár alá kerül, melyek felszerkezetét elbontjuk július 20-ig.

Itt a Révai Miklós utcából egy nyomsávon - csak a buszok számára használható módon - ideiglenes jelleggel kialakítunk egy utcát a Szent István útra történő kicsatlakozással, közvetlenül a híd mellett" - zárta szavait a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke.


Fotók: Cseh Róbert


A gyakorlatban mindez azt fogja jelenteni, hogy a belvárosi oldalnak is "nekiesnek" a munkagépek. Akárcsak az Eszperantó utca feletti résznél, átmenetileg itt is több mint 20 méteres lyuk fog tátongani majd a felújítás alatt lévő hídszakasz mellett.

Kövesse hónapról hónapra Győr legfontosabb beruházásait a kisalfold.hu-n!

Akárcsak az épülő multifunkcionális csarnok és uszoda esetében, a kisalfold.hu hónapról hónapra nyomon követi a Baross híd felújítását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!