Győr és környéke

2014.12.04. 10:58

Mikulásvonat indul a Bakonyba pénteken!

A Győrből és Veszprémből vonattal érkező gyermekek és kísérőik a téli, erdei környezetben találkoznak a Mikulással, aki ajándékcsomaggal lepi meg őket.

Szeghalmi Balázs

"A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség 2009 óta minden év decemberében megrendezi a térségben élő kisgyermekek számára a `Mikulásvonattal a Bakonyba´ programot, amelyre hagyományosan Vinyén, a Cuha-völgy kapujában kerül sor.

"Lesz lovaskocsikázás, kézműves foglalkozás, erdei séta is"

A Győrből és Veszprémből vonattal érkező gyermekek és kísérőik a téli, erdei környezetben találkoznak a Mikulással, aki minden kis látogatóját személyreszabott ajándékcsomaggal lepi meg. A Mikulásra várás izgalmas óráiban számos más programmal is várja a gyermekeket.

Lesz lovaskocsikázás, kézműves foglalkozás, erdei séta, állatetetők feltöltése, és a szabadtéri programokban elfáradt, vagy épp fázó kicsiket melegedőkben forró teával, péksüteménnyel várjuk" - mondta a kisalfold.hu-nak [namelink name="Bödecs Barnabás"], a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke.


Képek az előző évekből: Mikulásvonat indul a Bakonyba pénteken!


A bakonyi Mikulásnak lesz krampusza is! 

"Pénteken délelőtt Veszprémből a Vadvirág Óvoda 140 óvodása és kísérőik, délután Győrből a Családsegítő Szolgálat által gondozott 80 gyermek és kísérőik lesznek vendégeink.

A Mikulásvonat program megrendezéséhez szükséges forrást a győri és veszprémi tagdíjbefizetések biztosítják. A Mikulás Balázs-Fényi László, krampusza Horváth Orsi lesz.

A rendező Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetséget a helyszínen Haba Vilmos tagtársunk, és Trexler Máté ügyvivő képviseli, akik segítenek a helyszínek közötti tájékozódásban, és a közlekedésben" - zárta szavait Bödecs Barnabás.

A rendezvényt december 5-én tartják Vinyén 9 és 16 óra között. A programot a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség mellett az Ültess Fát Alapítvány és a Kapuvári Bográcsos Egyesület támogatja.


Galéria kép
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!