Győr és környéke

2018.02.01. 08:00

Miért utazik a per?

Mint pénteki számunkban már megírtuk, a darnózseli ügyhöz hasonlóan a Győrkös-per is elkerül Győr-Moson-Sopron megyéből, Szombathelyen tárgyalják.

Laczó Balázs

Az eljáró bíró által észlelt kizárási ok ugyanaz, a törvényszék elnökének sógora korábban a nyomozásba bekapcsolódott. A törvényszék elnökhelyettese ezt bejelentette, s a fellebbviteli főügyészség indítványára az ítélőtábla meghozta a végzést az új illetékes székhelyről, amely a legtöbb idézett számára több mint 100 kilométert jelent.


Feltettük az érintett szervezeteknek a kérdést, hogy a rendőrség érintett bűnügyi főnyomozója megkerülhetetlen-e, még akkor is, ha munkája nyomán második alkalommal borítékolható a megye automatikus kizárása. A rendőrség válasza tömör volt: ez nem az ő hatáskörük, újabb kérdésünkre pedig hozzáfűzték: forduljunk a bírósághoz. Dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke hivatalosan annyit kívánt válaszolni: a büntetőeljárási törvényből eredő, automatikus kizárási ok merült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!