Győr és környéke

2019.08.23. 10:01

Mi az a Startup Camp? - vállalkozók jelentkezését várják a tréningre Győrben

A tréninget augusztus 27-én és 28-án tartják, Győrben az Iparkamarában.

Kisalfold.hu

Magyarországon az első három évben megszűnő vállalkozások aránya igen magas, sokan nem élik túl az első éveket. Az induló vállalkozások közül sokan nehezen jutnak információhoz és a találkoznak saját korlátaikkal (kompetenciahiány) és szembesülnek a korszerű üzleti infrastruktúra hiányával.


A StartUpCamp.hu projekt célja hiánypótló technológiai fejlesztésekre irányuló inkubációs infrastruktúra és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítása egy önálló, eddig nem létező ipari fókuszú vállalkozási inkubációs szolgáltatás biztosítása, ami segít növelni a mikro- és kisvállalkozások életképességét.

 

Az esemény kétnapos „edzőprogramot" biztosít konkrét termékfejlesztési ötletekkel rendelkező, működő és újonnan létrejött vállalkozásoknak.


A résztvevők - vállalkozók, KKV-vezetők - számára a projekt három fázisból áll:

 

1. Akcelerációs tréning

Kétnapos interaktív képzés, amely során áttekintésre kerülnek a vállalkozás vezetésének és fejlesztésének legfontosabb területei, a résztvevők pedig kontrollált, szakértők által vezetett környezetben fogalmazhatják meg jelenlegi és jövőbeni vállalkozásaik paramétereit. A tréning fő témái:

 - Vállalkozói személyiség, önazonosság, egyedi értékek

- Story telling/pitching – a központi üzenet megfogalmazása

- Stratégiai tervezés – érték, termék, brand, hálózatok és, pénzáramok

- Termékfejlesztés – ciklusok, kihívások, feladatok

- Fenntarthatóság – a vállalkozás személyes, pénzügyi, jogi és menedzsment-sikerkritériumai

- Együttműködés – belső és külső hálózatépítés, kooperációs és delegációs minták

2. Online önképzés

A résztvevők a projekt weboldalán hozzáférnek számos írott és videós kiegészítő anyaghoz, referenciához és mintadokumentumhoz, amelyek segítségével elmélyíthetik tudásukat az őket érdeklő kérdésekben, és sikerrel oldhatják meg az utolsó szakasz igénybevételéhez szükséges tudáspróbát. Eközben természetesen kérdéseikkel fordulhatnak a szervezőkhöz is.

 

3. Termékfejlesztési bootcamp

Ennek során a résztvevők egyedi ötleteikre, személyre/szektorra szabott szakértői segítséggel dolgozhatnak korábban felvetett termék- és szolgáltatásfejlesztési ötleteiken, amelyhez a mentorok mellett a szükséges eszközöket (tervezőszoftverek, 3D-nyomtató, lézervágó…) is biztosítja a StartupCamp. A háromnapos fókuszált és támogatott fejlesztési tevékenység egyedülálló lehetőség, amely a kis- illetve induló vállalkozásoknak segíthet jelentősen felgyorsítani a fejlesztési folyamatot egészen a prototípus-gyártásig.

 

Előadók:

Körmendy Gál - Klaszter fejlesztési szakértő

Zombori Zita - Inspirációs coach

Az akcelerációs tréning augusztus 27-én és 28-án Győrben az Iparkamarában lesz (Szent István út 10/A).

Kedd: 9:00-16:00, Szerda: 9:00-14:00.

 A 2-3. programra jelentkezésnél feltétel az Akcelerációs tréningen való részvétel!

 

Az étkezés biztosított.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - ehhez kattintsanak ide! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!