Győr és környéke

2019.02.14. 09:53

Megegyeztek a Tesco vezetésével a győri irodisták, véget ért a sztrájk

A sztrájkolók nem adták fel elképzeléseiket és végül korrekt, a munkavállalók számára vállalható megállapodás született.

Gyurina Zsolt

Szerdán egész nap tárgyaltak a felek, amelynek végén minden résztvevő csak annyit válaszolt: csütörtök reggel minden kiderül. Ekkor már sejthető volt, hogy megegyezéssel zárul a Tesco győri irodájából elbocsátott 40 bérszámfejtő és a vállalat vitája.


Így is lett, ma már felvették a munkát, így véget vetettek a munkabeszüntetésnek a budapesti szolgáltató központ nyári beindítása miatt munkájukat vesztett irodisták. A Tesco annyit közölt, hogy a cég és a győri sztrájkbizottság lezárta az egyeztetéseket, a sztrájknak vége, a Tesco és a munkatársak megállapodtak arról, hogy a jövőben milyen módon működnek együtt.


„A sztrájkolók nem adták fel elképzeléseiket és végül korrekt, a munkavállalók számára vállalható megállapodás született" – nyilatkozta lapunknak Bubenkó Csaba, a győri sztrájkolókat támogató Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.


A kedden késő estig tart egyeztetés után a dolgozók vállalták, hogy maradnak nyárig, vállalják az utódok betanításával járó plusz munkát. Úgy tudjuk, hogy végül mindkét fél engedett, az elbocsátottak közül 35-en vannak a cégnél még, ők fejenként százezer forintos átképzési támogatást kapnak és megemelt bért a hátralévő időre.


„Elégedettek vagyunk a megállapodással" – mondta el lapunknak a sztrájkolók vezetője, Zaveczkiné Nagy Mónika, aki hozzátette, a fele társaság június 14-ig dolgozik, a maradék július 16-ig. Nem lesz könnyű munkát találniuk szakmájukban, félő, de a most kiharcolt támogatás segítség lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!