Győr és környéke

2014.06.11. 17:57

Lesz felelőse a szúnyog-inváziónak Győrben

Elnézést kérünk a győriektől a szúnyogokért – mondta szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester. Olvasónk fotójával.

kisalfold.hu


[namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester mellett [namelink name="Sági Géza"], a Győrszol elnök-vezérigazgatója volt jelen a sajtótájékoztatón.

A résztvevők nem hárítottak, egyértelműen kimondták: nem szabadott volna előfordulnia annak a helyzetnek, ami megtörtént.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, a városnak és a szolgáltatónak is kardinális kérdés, hogy ne legyen sok a szúnyog. "Ez több éve így van. Idén is abban állapodtuk meg, hogy nem lehet pénzkérdés a szúnyogirtás.

Ezért kell magyarázatot adni arra, hogy amikor látszott, robbanásszerűen elszaporodtak a szúnyogok, miért nem indították el a gépet.


Bácsa felett a vérszívók pusztítója! Fotó: Tudósító

Bácsa felett a vérszívók pusztítója! Fotó: Tudósító

Kértem ezért az elnök-vezérigazgató urat, hogy vizsgálja ki az ügyet, s nevezze meg a felelőst, aki hibázott. A szúnyoggyérítési program eddig nem volt hatékony, vagyis szakmai, szervezési hiba történt."

Sági Géza is azt mondta, bár számos okkal lehet magyarázni a szúnyoghelyzet berobbanását – a rossz időt követő kánikulával –, de "valóban késedelem történt". Megerősítette, hogy a pénz nem lehet akadálya annak, hogy a kialakult helyzetet orvosolják, ezért a héten minden nap irtani fognak.

A polgármester a feladatot végző cég vezetőjével azt ígérte: „pénzt, paripát" bevetnek, hogy már a Győri Nyár szombati nyitányát se zavarják meg a szúnyogok.

De hangsúlyozták: a vállalásuk Győrre szól, a környékbeli falvaknak – ahol talán még a győrinél is rosszabb a helyzet – maguknak kell megoldani a kérdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!