Győr és környéke

2019.01.18. 16:13

Közelebb az egyenruhához

Pályaorientációs napon mutatták be a rendőri munka gyakorlati oldalát középiskolásoknak pénteken a győri rendőrkapitányságon.

kisalfold.hu

 Többek közt intézkedés-technikai és kutyás bemutatóval, a rendőri munka látványos részével csalogatták a szakmai felé a fiatalokat. Váczi Attila, a Győri Rendőrkapitányság vezetője is ezt emelte ki: a fiatalokkal megszerettetnék egy-egy ilyen napon a rendőri munkát, olyan szituációkkal, amivel a mindennapok során nem találkoznak.


„Az érdekes és szép elemek motiválhatják őket arra, hogy később sorainkba tudjuk őket" – mondta. Hozzátette, a működőképességük érdekében is fontos az állomány biztosítása, a hivatás megszerettetése.„Közelebb hoznánk a gyerekeket az egyenruhához."


Tóth Attila alezredes, a Humánigazgatási Szolgálat szolgálatvezetője hozzátette, az utánpótlás a rendészeti szakgimnáziumokból és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkezik. A rendezvényen a jelentkezés feltételeiről és a felvételi eljárások menetéről is betekintést kaptak a fiatalok. A megyében könnyebb a helyzet, hisz a csornai Hunyadi- és a győri Bercsényi-iskolában is indultak rendőri pályaorientációs osztályok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!