Győr és környéke

2018.09.18. 16:04

Közel ezer középiskolás látogatott el a győri Közösségi Szolgálat Börzére - fotók

Tizenegy szervezet mutatta be a diákoknak, milyen tapasztalat várhat rájuk az 50 óra közösségi szolgálat alatt.

kisalfold.hu

A Győri Tankerületi Központ a Szakképzési Centrumokkal és a GYMS Megyei Polgári Védelmi Szövetséggel közösen ötödik alkalommal rendezte meg szeptember 17-én a középiskolába lépő kilencedikes diákok részére az Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét - tájékoztatott Takácsné Bakó Róza, a Győri Tankerületi Központ munkatársa.

 

Fotók: Győri Tankerületi Központ


A rendezvény célja évről évre a fiatalok érzékenyítése a feladatra, és tájékoztatás nyújtása a fogadó szervezetekről, a választható tevékenységekről.

A köznevelési törvény szerint a középiskolásoknak az érettségi vizsga előtt 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük.

Ez egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, katasztrófavédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenységet és annak pedagógiai feldolgozását jelenti.

Az Egyetemi Csarnokban lezajlott rendezvényen tizenegy győri szervezet mutatta be a diákoknak a náluk végezhető tevékenységeket.


Jelen voltak a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Megyei és Városi Rendőrkapitányság, a Vöröskereszt, a Polgári Védelmi Szövetség, a Rómer Flóris Múzeum, a Generációk Háza, a Győri Egyházmegyei Karitasz, a Győri Gyermektábor, a Család- és Gyermekjóléti Központ, a Szent Cirill és Metód Alapítvány, és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.


A helyszínen közel ezer gimnazista, szakgimnazista, szakközépiskolás tájékozódott az előtte álló feladatról és ismerkedett a városban elérhető fogadó szervezetekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!