Győr és környéke

2014.11.10. 12:24

Könyvszalon - Töretlen a könyvek népszerűsége - fotók

Pénteken nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a XIV. Győr Könyvszalon. A vasárnap este zárult rendezvény tanulsága: a könyvek népszerűsége töretlen.

Havassy Anna Katalin

  
Ahogy eddig minden évben, idén is színvonalas programokkal várta a látogatókat a Győri Könyvszalon, amely már évek óta megszokott helyén, a Győri Nemzeti Színházban fogadta az olvasás szerelmeseit. Érkeztek is szép számmal az érdeklődők, minden korosztály képviseltette magát a programokon és a vásárlások során.

Dr. Horváth Sándor Domonkos, a Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója elmondta: – Idén is sikerrel zárult a könyvszalon, ami csaknem huszonöt-harmincezer érdeklődőt jelent. Szinte az összes előadásunk telt házzal zajlott és a könyvkereskedők is elégedettek voltak.

Többen szép forgalomról számoltak be, ami köszönhető annak is, hogy jó érzékkel már karácsonyi akciókat is meghirdettek. Az előadások közül kiemelném a Bóbita Bábszínház Fehérlófia című előadását, amely bár nem annyira közismert, mégis színültig töltötte meg nézőkkel a színháztermet. Csakúgy, ahogy a Kaláka együttes és Kovács Kati koncertje.

Győri könyvszalon - 2014. Fotó: Bertleff András



A közönségtalálkozókra sem volt kisebb az érdeklődés, de valahogy már ezt is megszokhattuk. Azonban az még a legrutinosabbakat is meglephette, hogy Hozleiter Fanny – vagy ahogy kedvesen mindenki hívja, Mosolyka – Te döntesz című könyvének bemutatójára közel háromszáz fős hallgatóság volt kíváncsi.

– Mindvégig izgultam, hogy a vendégek időben megérkezzenek, minden simán menjen, de azt hiszem, ez természetes – folytatta Horváth Sándor Domonkos. – Képviseltette magát negyven kiadó, és Győr csaknem valamennyi testvérvárosa. Népszerű volt a három német ajkú testvérvárosunk programja, amelyek számos kiadványt osztottak szét az érdeklődők között.

– Egyetlenegy negatív visszajelzést kaptunk csupán: több előadásra is túl gyorsan elfogytak a jegyek. Azt hiszem, ez az a fajta kritika, aminek mindenki örülne. Eddig mindig volt döccenő, idén ezt is megúsztuk. Az idei szalon sikerét nehéz lesz jövőre felülmúlni – zárta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!