Győr és környéke

2016.06.02. 14:18

Japánba keres szerelőket Tibi atya

Balogh Tibor, Nagybajcs polgármestere május 8-án mondott le tisztségéről. Hosszú napokon át elérhetetlennek bizonyult, most a Facebookon adott hírt magáról: Japánba keres embereket napelemszerkezetek összeszerelésére.

Sudár Ágnes

„Munkatársakat keresek Japánba!" – ezzel a mondattal törte meg a csendet Balogh Tibor, aki munkatársai, polgármestertársai teljes döbbenetére a semmiből mondott le egy vasárnapon. A Kisalföld azóta követi az eseményeket, de az érintettel eddig nem tudtuk felvenni a kapcsolatot. Telefonját ugyanis kikapcsolta, s a Facebookon sem adott jelet magáról. Eddig. 


 Japánba keres tehát munkatársakat a volt nagybajcsi polgármester, aki korábban azzal szerzett országos ismertséget, hogy papi hivatását feladva, civil életet kezdett s indult a 2014-es önkormányzati választáson. Akkor nyert is, s mostanáig vezette a Győr melletti községet. 

Balogh Tibor

Balogh Tibor

Balogh Tibor olyan embereket toboroz, akik három hónapig el tudnak menni külföldre. Ahogy Facebook-bejegyzésében írja, hetente öt-hat munkanap mellett a vasárnap szabad lesz. Napelemszerkezeteket kell szerelni, ez közepes fizikai munka. A jelentkezés határidejét és az indulást is rögzíti, illetve azt, hogy németországi a bejelentett munkahely; a szállás, a hotel biztosított, ahogy a repülőjegy is retúrban. A végén aztán még hozzáteszi: „Csapatszellem."


 Ez utóbbira, a csapatszellemre biztosan szükség van Nagybajcson, ugyanis a falu működését az időközi választásokig biztosítania kell a képviselő-testületnek. Mint megtudtuk, az átadás-átvétel Balogh Tibor nélkül jogilag nem történhetett meg, de az életnek ettől még mennie kell tovább. A polgármester helyettesítése, a falu vezetése hivatalosan Kissné Makkos Beáta (alpolgármester) feladata az időközi választásokig. Képviselő-testületi ülés is volt Balogh Tibor távozása óta, május 26-án összeültek a képviselők. 


Bár elvileg kötelessége lett volna a volt polgármesternek az átadás-átvételen megjelenni, távolmaradása nem szankcionálható. 


 Az időközi választás időpontja szintén megvan: szeptember 4-én választ a falu új községvezetőt. A törvényi előírásoknak megfelelően augusztus 1-jén délután négy óráig kell a polgármesterjelölteknek bejelenteni az indulási szándékukat, s a szükséges ajánlásokat igazolni. 


Ez még a jövő, a jelenben írtunk Balogh Tibornak a Facebookon. Üzenetünket bizonyosan elolvasta, de vissza egyelőre nem jelzett. Egyes hírek szerint külföldön tartózkodik, de ennek megerősítéséhez is ő kellene. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!