Győr és környéke

2014.12.15. 12:25

Győri politikusok vagyonleltára - 2. rész

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát. Állandó kérdéssort készítettünk a formális vagyonnyilatkozatok helyett, ezekre kérünk válaszokat a megye legnagyobb városainak elöljáróitól. Terveink szerint két és öt év múlva is szembesítjük őket ugyanezekkel a kérdésekkel. Célunk a politika és a politikusok iránti közbizalom erősítése. Ezúttal Győr elöljáróinak válaszait adjuk közre. (2. rész)

Kisalföld napilap


[namelink name="Bárány István"] (független): Politikusi minőségében bruttó 206.300 forint havi jövedelemre tesz szert, munkaköréből adódóan nettó 140 ezret keres. Egy 100 négyzetméteres családi ház felerészt az övé; személyes-családi tulajdonban van ezenkívül még egy budapesti, 55 négyzetméteres lakásuk, amelynek haszonélvezete illeti. A balatoni nyaralójuk 45 négyzetméteres. Tartozása nincs, 1 millió forint megtakarítása viszont igen. A Dr. Gyenes Mária Fogorvosi Bt.-ben résztulajdonos, osztalékot, egyéb juttatást onnan nem vett ki. Egy négyéves, Dacia Sandero autóval jár, az utóbbi két évben Horvátországban és a Balatonon nyaralt. Nem nyert EU-s pályázaton, politikusi minőségében pedig nem találkozott még a korrupció bármely formájával. Őt idézve, „kimutatható költekezéssel járó hobbim nincs". Gyermekei fel nőttek, egyetemet végeztek, ma már külön háztartásban élnek.

[namelink name="Borsi Róbert"] (Fidesz– KDNP): A képviselő a köz- gyűlés közigazgatási és közrendvédelmi bizottságának elnökeként havi nettó 168.173 forint javadalmazást kap. Emellett a Győr Projekt Kft. felügyelőbizottsági elnöke havi nettó 64.720 forintért. Az Esély Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöki, az Innonet Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagi és a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnökhelyettesi teendőit társadalmi munkában, tiszteletdíj nélkül látja el. Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) parlamenti titkáraként havi nettó 229.250 forintot keres. Ingatlantulajdona nincs, egy 55 négyzetméteres győri albérletben él. Megtakarításai 2 millió 453 ezer forintot tesznek ki. Banknak 500 ezer, magánszemélynek 460 ezer forinttal tartozik. Övé a Kisalföld Marketing Kft., amely sem uniós, sem állami pályázaton nem nyert támogatást. A 2006-ban gyártott Renault Lagunáját használja. Idén nem nyaralt, tavaly öt napot töltött Siófokon. Hobbija a túrázás, és a régi, forgalomból kivont papírpénzek gyűjtése, ezekre évente néhány tízezer forintot költ. Korrupcióval nem találkozott. Gyermeke nincs.

[namelink name="Dézsi Csaba András"] (Fidesz–KDNP): A jobboldali frakció egyetlen tagja volt, aki nemet mondott a Kisalföld által összeállított kérdéssora. Azt mondta, ő más kérdéseket tart az életben fontosnak, de a vagyonával kapcsolatos összes adatot megtaláljuk a vagyonnyilatkozatában. Nos, a leadott nyilatkozat alapján 2007 óta százszázalékos tulajdonosa a győri családi házának, van udvara és gazdasági épülete is. Használ egy 15 négyzetméteres garázst, Alsóörsön pedig egy hétvégi háznak felerészt a tulajdonosa. Tavaly Győrben vásárolt egy 53 négyzetméteres társasházi lakást is, ennek a fele az övé. Jaguar S-Type kocsival jár. Orvosként havi bruttó 700 ezer forintot keres a Petz-kórházban. A képviselők közül ő kapja a legkisebb javadalmazást, havi 135.275 forintot – emögött az áll, hogy bizottsági munkát nem vállalt ebben a ciklusban sem. A Kisalföldi Gyógy-Ír Bt.-ben 50 százalékos tulajdonrésze van; a Dr. Dézsi és Társa Kft.-ben 90 százalék; a Heart Care Kft.-ben 75 százalék.
Vagyonnyilatkozatában nyilván nem szerepel, de tudható, hogy két fia van, mindkettő orvosi egyetemet végzett.
(Folytatjuk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!