Győr és környéke

2017.11.19. 09:51

Egy őz miatt rántotta félre a kormányt - súlyosan megsérült a 22 éves sofőr

Egy 19 éves lány is vele utazott, ő könnyebb sérüléseket szenvedett. Lapunknak az autó harmadik utasa mesélt a történtekről.

Bősárkány irányából Csorna felé közlekedett a 86-os számú főúton egy személyautó sofőrje 2017. november 18-án 4 órakor. Haladása során a főút 155+550 kilométerszelvényébe érve - elmondása szerint - egy őz ugrott az útra - közölte a rendőrség.


A járművet vezető 22 éves jánossomorjai férfi az állatot látva elrántotta a kormányt és fékezett, azonban a gépkocsija sebességét nem az út-, látási- és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért az autó megcsúszott a nedves úton és áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba.

Ezután a sáv melletti szántóföldön landolt, majd megpördült és felborult.

 

Forrás: police.hu

A gépkocsi sofőrje a balesetben - az elsődleges megállapítások szerint -­ 8 napon túli, súlyos, míg egyik utasa, egy 19 éves mosonmagyaróvári nő könnyebb sérüléseket szenvedett.


Az autó harmadik utasa, egy szintén jánossomorjai 19 éves férfi sérülések nélkül szállt ki az autóból. A férfi lapunknak elmondta, hogy épp a telefonján nézett valamit, amikor az autót vezető barátja felkiáltott, hogy "Őz!", és már félre is rántotta a kormányt. Ő ekkor látta egy pillanatra az állatot.


Elmondása szerint a sofőr és ő is ki tudtak szállni a járműből, és miután velük utazó hölgyismerősüket kisegítették az autóból, ő leintett egy arra haladó autóst, aki értesítette a rendőrséget és mentőt hívott.


A férfi elmondása szerint a sofőrnek a karja törött el, a fiatal nőnek pedig a kisujja. Ő maga sérülés nélkül úszta meg a balesetet, miután megvizsgálták, haza is engedték a kórházból.


Hozzátette, az autót vezető férfit megműtötték, ő még kórházban van, a harmadik utas vasárnap reggel szintén hazamehetett, otthon pihen a történtek után.


A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!