Győr és környéke

2019.02.07. 07:30

Családi tragédia - árván maradt négy testvér Győrben

Csendes gyász ül a marcalvárosi lakáson. A négy győri testvér, Nadin, Richárd, Noel és Ármin még keresik édesanyjukat, de nem találják. Az érzéseiket képtelenség leírni. 2015 végén édesapjukat, múlt szombat hajnalban anyukájukat vesztették el. Egyik szülő sem volt 50 éves, amikor elhunyt.

Szeghalmi Balázs

Felelősségvállalás egymásért


"A szüleink úgy neveltek bennünket, hogy segítsünk egymásnak. Soha ne feküdjünk úgy le, hogy haragot érzünk a másik iránt. Ha valamelyikünknek támaszra van szüksége, álljunk mellé. Legyünk önállók. Még élt édesapám, amikor egyre több mindent mutatott, tanított anyukám. Tudok mosni, vasalni, főzni. Szívesen tanulok a testvéreimmel, ha kell, többször átvesszük a házi feladatot. Nadin 16 éves, ő is sok mindenben támogatja az öccseit. Ha velünk lenne anya és apa, úgy érzem, egyet szeretnének: mindannyiunk boldog, teljes életet éljen. Ezért dolgoztak, tettek rengeteget halálukig. Elég erősek leszünk ahhoz, hogy közösen legyőzzük az akadályokat. Fentről, biztosan segítenek ők is" – közölte a legidősebb fivér.


Németh Richárd 25 éves, ő lesz a gyámja három testvérének. Nadin érettségi előtt áll, Noel és Ármin általános iskolások. Richárd főállásban dolgozik egy távközlési cégnél, a Széchenyi-egyetemen kereskedelem és marketing szakon tanul. A most induló félévet kihagyja, de tervei szerint szeptembertől levelezőn folytatja tanulmányait.

Noel, Richárd, Ármin és Nadin édesanyjuk elvesztését gyászolja.

Noel, Richárd, Ármin és Nadin édesanyjuk elvesztését gyászolja.


"Tudtuk, hogy baj lehet"


A családi dráma 2015 adventjén kezdődött. Az édesapa, Németh László rosszul lett a volánnál, villanyoszlopnak ütközött Abdán. A mentősök hiába érkeztek gyorsan, nem tudták megmenteni az életét. Az édesanya, Németh Lászlóné Andrea szombat hajnalban a kórházban hunyt el.


"Tudtuk, hogy baj lehet, az orvosok felkészítettek a legrosszabbra bennünket. Lelkileg azonban nem lehet erre készülni. Arra, hogy fiatalon édesanyánk is kövesse apukánkat a csillagok útján" – mondta mind csendesebben Richárd. A gyámságot vállaló legidősebb fivér szerint a testvéreivel együtt döntöttek arról, hogy vállalják a nyilvánosságot. "Ha élne anyu, biztos vagyok benne, hogy ő is támogatna bennünket ebben. A realitás az, hogy jelenleg minden segítségre, jó szándékra szükségünk van" – hallottuk.

A legidősebb fivér, Richárd fogja össze a családot. Ha kell főz, ha szükséges, együtt tanul a testvéreivel. Fotók: Bertleff András

A legidősebb fivér, Richárd fogja össze a családot. Ha kell főz, ha szükséges, együtt tanul a testvéreivel. Fotók: Bertleff András



Fogják a kezüket


Utóbbiakból nincs hiány. A négy testvér számíthat a szüleik testvéreire, a nagyszülőkre. Az egyik mamájuk hetente legalább egyszer utazik majd Veszprémből Győrbe. Richárd mellett áll a munkahelye, Nadint, Noelt és Ármint tanáraik karolták fel. Hangsúlyozzák: egyikük sem akar lemaradni a tananyagban. Édesapjuk hivatásos katona volt, a győri bajtársai nem engedik el a testvérek kezét.


A helyi nagycsaládosok egyesületének tagjai voltak a szülők, Richárdék támaszkodhatnak a sokgyerekes közösségre. Olvasóink jóvoltából, a Lapcom Média Alapítvány 500 ezer forinttal segíti a négy testvért. A fiataloknak hitelt nem kell törleszteniük, de tartalékuk sincs sok.

Aki bármilyen jelképes összeget ajánl nekik, a következő bankszámlaszámon teheti meg:

Németh Richárd

11773377-01011371

Kérjük, az utalás közleményében tüntessék fel: adomány.


Több külföldi Olvasónk jelezte e-mailen, hogy szeretne támogatást nyújtani a testvéreknek. Ők ezen az IBAN, nemzetközi bankszámlaszámon tehetik meg: HU21-11773377-01011371-00000000.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!