Győr és környéke

2018.11.13. 08:05

Célegyenesbe ért az idei év legjelentősebb kerékpárút fejlesztése Győrben - fotókon mutatjuk az eredményt

Forgalomtechnikai finomítások vannak hátra - például a helyközi buszmegálló visszahelyezése -, szinte kész az új bringaút és járda a Petz-kórház mellett, a Tihanyi úton Adyvárosban.

Szeghalmi Balázs

A munka nyár végén kezdődött a Tihanyi út - Kassák utca kereszteződésnél, jelenleg műszaki átadás előtt áll a beruházás. A kerékpárosok tehát rövid időn belül visszakapják a forgalmas Tihanyi úton a Magyar utca és Vasvári Pál út közötti szakaszon a felújított kerékpárutat.


A Tihanyi út páratlan oldalán további két szakaszt korszerűsítettek idén: az Ifjúság körúttól nagyjából az adyvárosi víztározó tóig, illetve a Földes Gábor utcától a Szigethy útig. A három etapon 700 méternyi bringaút újult meg 70 millió forintból.

 

A szakemberek a kórház kerítését ideiglenesen lebontották. Miután elkészült az új, 100 méter hosszú bringaút, másfél méterrel hátrább állították vissza a kerítést.


Az útfejlesztésnek köszönhetően megszűnik a gyalogosok közötti korábbi szlalomozás a buszmegállóknál a Tihanyin, a bringások már most a kórház területén tekerhetnek.


Mint azt szeptember közepén hírül adtuk, a Petz-kórházzal példaértékű együttműködési megállapodást kötött a győri önkormányzat. A terület a kórház tulajdonában maradt, a Győri Útkezelő Szervezet használati engedélyt kapott az új nyomvonalra. Mindenki jól járt így, különösen a bringások.

 

Teljes körű felújítást végeztek a járdán is. Kézi helyett gépi bedolgozással készült az aszfaltburkolat, így a kerékpárosokat nem rázza majd az aszfalt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!