Győr és környéke

2019.08.15. 18:19

Autó elé lépett egy nő Győrben - óvatosságra int a rendőrség, mutatjuk a tanácsaikat!

A sofőr az ütközést nem tudta elkerülni és elütötte a gyalogost, aki előbb a gépkocsira, majd onnan az úttestre zuhant.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben a Kandó Kálmán úton, augusztus 14-én 5 óra 17 perckor. Egy 49 éves helybéli nő, a Kandó Kálmán út vasút felőli oldaláról akart átkelni az úttesten, azonban a kellő körültekintést elmulasztva egy az Ipar út felől, a Hecsei út irányába közlekedő személygépkocsi elé lépett.

 


A járművezető az ütközést nem tudta elkerülni és elütötte a gyalogost, aki előbb a gépkocsira, majd onnan az úttestre zuhant. A sérültet a mentők kórházba vitték.


A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

 


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a további balesetek elkerülése érdekében az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A gyalogosok ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
  • A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!
  • A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!