Győr és környéke

2019.05.10. 10:40

Figyelem! Vészfékezés szimulációt mutatnak be a győri Széchenyi-Egyetemen szombaton

A győri program része a Közlekedési Kultúra napjának.

Szeghalmi Balázs

Családi program


Május 11-én ötödik alkalommal rendezik országszerte a Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület kezdeményezésére. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos, kulturált közlekedésre, minden szereplő felelősségére. Nagyon ecsetelni sem kell, hogy szükség van ilyen és hasonló eseményekre. A közlekedési morál soha nem látott mélységekbe zuhant az utóbbi években hazánkban.


A kezdeményezéshez idén már 80 szervező csatlakozott, akik pénteken és szombaton országszerte számos érdekes programmal, bemutatóval várják a közlekedés, a közlekedési kultúra iránt érdeklődőket. A rendezvények "családi napnak" is kiválóak.


Népszerű előadás


Győrben ">két programmal készülnek a szervezők, mindegyiket a Széchenyi-egyetemen tartják. 9 órától Pintér József főtörzszászlós, balesethelyszínelő tart előadást a KözleKlub közreműködésével.


Az "1 másodperc az élet" előadás országszerte kisebb tömegeket vonz. Pintér József megtörtént balesetek elemzésével, valódi helyszíni fotókkal mutatja be, hogy egyetlen rossz döntés, miként okoz szörnyű tragédiákat, pecsételi meg családok sorsát. Az előadás helyszíne: Széchenyi István Egyetem ÚT114 terem.


Az előadást követően 11 órától vészfékezéssel kapcsolatos bemutatót lehet megtekinteni a győri campuson. A látványos és tanulságos szimulációt a főépület mögötti szervizúton rendezik. A programokon a részvétel ingyenes, nem szükséges előzetes regisztráció sem.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!