Győr és környéke

2019.04.19. 18:35

Útra kelt az ország: erős a forgalom az utakon, a megye rendőrei is segítik a közlekedőket

A megnövekedett forgalom fokozott odafigyelést igényel a sofőrök részéről, torlódásokra is számítani kell.

kisalfold.hu

A húsvét a családi összejövetelek és a vendéglátások időszaka. Ezekben a napokban szinte útra kel az ország és néhány napra a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő. A forgalom jelentős megnövekedése fokozott odafigyelést igényel a járművezetők részéről. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a városok frekventált helyszínein, valamint az autópályán a forgalom segítésére, a balesetek és az esetleges bűncselekmények megelőzésére akciót szervezett - írja honlapján a rendőrség.

Fotó: rendőrség

Fotó: rendőrség

Az M1-es autópálya megyei szakaszán a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai - a polgárőrséggel közösen - a pihenőhelyeken szórólapokat osztottak az utazóknak, amelyen felhívták a figyelmüket a leggyakrabban előforduló vagyon elleni bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.


A megyei rendőr-főkapitányság figyelemfelhívó közterületi jelenléttel és néhány tanáccsal segíti a húsvéti ünnepek alatt közlekedőket:

 • A tradicionális locsolkodás mellett a rokoni és baráti találkozók is gyakran együtt járnak szeszesital-fogyasztással. Ennek hatása sajnos a közúti közlekedésre is kiterjed, ugyanis ilyenkor az átlagosnál is több azoknak a gépjárművezetőknek, kerékpárosoknak a száma, akik alkohol fogyasztását követően vesznek részt a közlekedésben. Kérjük, hogy a járművel érkezőket ne kínálják alkohollal!
 • A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital-fogyasztás is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (többek között észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása), melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.
 • Kérjük a tisztelt gépjárművezetőket, hogy az ünnepi időszak alatt se üljenek a volán mögé szeszes ital fogyasztását követően!
 • A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén kérjük legyenek türelmesek és már előre számítsanak hosszabb utazási időre!
 • A gépjárműforgalom mellett, nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok is, akikre fokozottan figyelni kell. Fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása és szükség esetén a sebesség csökkentése a kikerülésükhöz.
 • Felhívjuk a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy a láthatósági mellény használata lakott területen kívül kötelező a kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára!
 • A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, hogy értékeit ne hagyja szem előtt a járművében, pénzét, okmányait mindig vigye magával, illetve a gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!

 • Mint írják, reggel óta erős forgalom tapasztalható több autópályán és főúton. Az ünnepi hétvégén a legtöbb határátkelőhelyen is élénkebb forgalommal kell számolni, ami napközben kisebb várakozásokat okozhat. 


  Sajnos tragédia is történt már megyénkben pénteken, a 81-es főúton, Mezőörsnél két autó ütközött frontálisan. Hatan megsérültek, közülük egy 64 éves nő olyan súlyosan, hogy a helyszínen meghalt. 


  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a következő napokban is körültekintően vezessenek, a telítettebb gyorsforgalmi- és főutakon tartsák be a megfelelő követési távolságot, hogy elkerülhessék a ráfutásos baleseteket, számoljanak hosszabb menetidővel és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaságunk Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n, de érdemes navigációs alkalmazásokat is használniuk az optimális útvonaluk megtervezéséhez.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!