Győr és környéke

2018.12.28. 08:51

Létrát támasztott a szomszédja fürdőszobaablakához, azon keresztül betört a házba egy Győr környéki férfi

Az ingatlanban ivott, aludt, majd a létrát és az üveg betöréséhez használt kalapácsot hátrahagyva hazament a talált értékekkel.

A harmincnégy éves férfi a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratának tényállása szerint idén tavasszal egy éjjeli órán – tudván, hogy szomszédja távol van – létrára mászott és egy kalapáccsal betörte a szomszédja fürdőszobaablakát, majd bemászott a házba - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség.

 

A házban megivott egy üveg gyomorkeserűt és egy üveg égetett szeszt. Ezektől rosszul lett, hányt, majd elaludt.

 

A hajnali órákban ébredve összeszedte a sértett értékeit, egy bőröndbe rakta, majd a szobaablakon keresztül – a szúnyogháló kitépése után – az értékekkel együtt hazament.

Fotó: Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség

Fotó: Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség

Az elkövető 234.500 forint értében hozott el tárgyakat a szomszédjától, akinek rongálási kárt is okozott, mivel kitépte a telefonzsinórt a falból és összetörte az ágykeretet.

 

A sértett kára kisebb részt megtérült, mivel a bőröndöt lefoglalták az elkövetőtől.

 

Az ugyancsak lopás miatt próbára bocsátás alatt álló elkövetőt az ügyészség minősített lopással vádolja. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!