Győr és környéke

2018.10.18. 10:30

Közösséget épít egy-egy tánclépés - Ingyenes társastánc a győri El Paso táncstúdióban

Ingyenes társastánc-tanfolyamokat tart az El Paso táncstúdió szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek, és mozgásszegény életmódot folytató felnőtteknek. A szeptemberi indulás óta 5-6 alkalom telt el, és eddig nagyon jók a visszajelzések.

Ihász Nóra

„Az első alkalmon mindenki nagyon meg volt illetődve, de óráról órára látni lehet, ahogy megnyílnak a résztvevők. A táncnak nemcsak az egészségmegőrzésben és szórakozásban van óriási szerepe, hanem a közösségek összekovácsolásában is" – mondja Mihócza Szilvia, a program szervezője, a táncstúdió munkatársa.

Mihócza Szilvia szervező szerint a táncnak hatalmas ereje van.

Mihócza Szilvia szervező szerint a táncnak hatalmas ereje van.

„Jelentkezéskor hamar beteltek a helyek, néhány érdeklődőt a második, novemberi turnusra irányítottam át. A novemberi-decemberi nyolchetes tanfolyamokra még mások is tudnak regisztrálni, vannak még helyek" – folytatja a szervező, akinek nagyon sok energiát ad, ahogy látja a tánc és a közösség pozitív hatásait a résztvevőkön.

 

A gyerekek olyanok ilyenkor, mintha játékboltba vinnéd őket. Fülig érő mosollyal, vidámsággal, lelkesedéssel sajátítják el a tánclépéseket, legyen szó bármelyik műfajról. Ők és az ötven pluszos korosztály tagjai is mesélnek arról, hogy szokták otthon gyakorolni az itt tanultakat. Kicsit keringőznek vagy csacsacsáznak a tükör előtt.

Az El Paso munkatársainak az a céljuk, hogy a táncot minél több emberrel megismertessék, segítsenek az egészségmegőrzésben, szórakozási lehetőségeket biztosítsanak, és mindeközben a társadalmi felelősségvállalásról sem feledkeznek meg.

 

Pályázatok útján van módjuk arra, hogy szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket, és mozgásszegény életmódot folytató felnőtteket is megszólítsanak.

„Szeretnénk minél szélesebb réteg felé nyitni. A táncnak hatalmas ereje van, és azt is látjuk, hogy sok barátság köttetik a tánctermek falai között" – mondja végül Mihócza Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!