Győr és környéke

2015.11.18. 10:51

Népítélet a vasárnapi zárva tartásról: Ön a Tescóba vagy Bakonyba menne?

Közel egy éve döntöttek a vasárnapi boltzárról. Mind a vásárlók, mind az eladók véleményére, tapasztalataira kíváncsiak vagyunk, szavazásra fel!

Szeghalmi Balázs


Tavaly év végén született parlamenti döntés arról, hogy idén március 15-től nem nyithatnak ki az üzletláncok vasárnap. A téma két szempontból aktuális.

Egyrészt az adventi időszak négy vasárnapján nyitva tarthatnak az üzletek, másrészt a Nemzeti Választási Iroda (NVB) pár napja fogadott el egy kérdést a vasárnapi boltzárról.

Az adventi időszakban garantáltan újra megtelnek az üzletek, bevásárlóközpontok - fotó: Segesvári Csaba/Kisalföld-archív

Az adventi időszakban garantáltan újra megtelnek az üzletek, bevásárlóközpontok - fotó: Segesvári Csaba/Kisalföld-archív


"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?" - szól a tordasi boltos, Simonné Gercsényi Gabriella felvetése, melyet a NVB 8-2-es többséggel hitelesített.

A kérdés megfogalmazása felettébb cseles. Nagyon figyelniük kell majd a szavazóknak, hogy ikszelésük valóban kifejezze véleményüket a témában. Amennyiben ugyanis az "igen" választ húzzák be, a mai helyzet konzerválására voksolnak. Aki vasárnap is nyitott boltokat szeretne, annak a negatív hatású "nem" válaszra kell szavaznia.

A népszavazás időpontja egyelőre nem ismert, a kisalfold.hu-n azonban már most szavazhatnak Olvasóink.

További kérdések is várnak Önökre a vasárnapi boltzárról, szavazásra fel!
 

Észrevételeiket elküldhetik az [email protected] e-mail címre - kérjük, a levél tárgyában tüntessék fel: vasárnapi zárva tartás -, vagy írják a Facebook hozzászólások közé.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!