Győr és környéke

2015.10.13. 13:33

Hajléktalanok szállják meg az Ifjúság körúti bezárt Tescót? - fotók

A tél végén lakat alá került bolt egyre rosszabb állapotban van.

Szeghalmi Balázs


Mint arról portálunk év elején beszámolt, az angol üzletlánc három üzletet zárt be Győrben és egyet Sopronban. A három megyeszékhelyi bolt között volt az Ifjúság körút 80. szám alatti is.


"Szomorú látni, ahogy a szemünk előtt romlik annak az üzletnek az állapota, melybe több mint negyven évig jártunk apróságokért nap mint nap.


Megjegyzem, a közelben élő idős embereknek hiányzik a bolt, hisz ők nem tudnak messze gyalogolni kisebb bevásárlások kedvéért" - kezdte a kisalfold.hu-nak Bíró Dezsőné Kató, az Ifjúság körúti Fűzfa Lakásszövetkezet elnöke.


 

Bíró Dezsőné Kató az üzlettel, amely a hetvenes évek közepén épült


A környék szépül, a bolt omladozik


"A bolt kerékpártárolóját hónapokkal ezelőtt ellopták, az egykori élelmiszerbolt falán és üvegén egyre több a sérülés. Az üzlet közvetlen szomszédságában végzik a hajléktalanok a dolgukat, ennek nyomait nem lehet nem észrevenni.


Ne legyen igazam: ha így rosszabbodik a helyzet, akkor nem elképzelhetetlen, hogy télen beköltöznek az épületbe a fedél nélküliek. Több hajléktalan jelenleg az Ifjúság körút 64. épület előtti bokros részen él.


Szintén aktuális kérdés, hogy ki oldja majd meg a hó lapátolását az üzlet körül?" - folytatta Bíró Dezsőné Kató.


Az Ifjúság körúti Fűzfa Lakásszövetkezet elnöke szerint "azért elkeserítő a bezárt bolt látványa, mert a környék folyamatosan szépül, az adyvárosi tavat felújították, a nyáron átadott várjátszótérre pedig más városrészekből is hozzák gyermekeiket a szülők".

 

Radnóti Ákos: "a hajléktalanok nem szállják meg a lezárt áruházat" 


"Véleményem szerint a hajléktalanok nem szállják meg a lezárt áruházat, már csak azért sem, mert 30 méterre az üzlettől helyi rendőrőrs működik.


Megjegyzem, ameddig a bolt működött, a környékbeli lakók aláírásgyűjtésbe akartak kezdeni, mivel a bolt kora hajnalban áruszállítást végzett, amiatt nem tudtak pihenni.


A kedélyek megnyugtatása miatt a régióvezetőtől kértem segítséget, hogy az áruszállítás logisztikája változzon meg, ami meg is történt annak idején" - közölte Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere, Adyváros önkormányzati képviselője.


"Adyvárosba költözött igényes üzletével a Penny Market, az Ifjúság körút közepén CBA üzemel, illetve közel van a Verseny Tesco is, nem beszélve a kisebb garázsüzletekről.


Az önkormányzat minden hajléktalan számára tud helyet biztosítani. Ennek bizonyítéka, hogy hamarosan átadják a 200 millió forintból felújított, 100 új hellyel bővített győri hajléktalanszállót" - tette hozzá Radnóti Ákos.

 

 

Galéria kép


Érdeklődők vannak, de...


Portálunk megkereste a Tesco sajtóosztályát az Ifjúság körúti üzlet ügyében, ahonnan rövid választ kaptunk: "az ingatlant hirdetjük eladási és/vagy kiadási célzattal. Érdeklődők vannak, azonban a megállapodásig még nem jutottunk".


Addig az idő vasfoga tovább tépi az üzletet. Jobb esetben csak az idő.


 

Galéria kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!