Győr és környéke

2015.04.07. 13:35

Új dalokkal, új tagokkal jön az Ocho Macho Győrbe!

A hazai klubok és fesztiválok állandó fellépője szombaton a Bridge-ben mutatja be új kislemezét. Villáminterjú Kirchknopf Gergő énekessel.

kisalfold.hu

 

Ocho Macho koncert a Bridge-ben, április 11., 20.00

Facebook-esemény >>

Programajánló >>

– Kettős tagváltás történt a zenekarban. Mi volt az oka?
– Nagyon összetett. Krisztián és Peti döntésében közrejátszott a rengeteg turné, a zenekarral járó sok feladat, amit sokszor a családnak kell tolerálnia. Krisztiánnál ott a két gyermek, Petinél is a magánélet áll a háttérben, és szeretne másfelé nyitni.  Barátsággal, szeretettel váltunk el. Az új emberekkel (Szebényi Dani billentyűs és Keresztesi Krisztián ütőhangszeres - a szerk.) pedig nagy energialöket érkezett, harapnak, mint egy pitbull, óriási a hangulat. Hamar beilleszkedtek a csapatba, gyorsan megtanulták a dalokat, korábban már egyébként is beugrottak helyettesíteni, tudták, hova jönnek.

- Győrben is hallhatjuk a Punk című kislemez dalait szombaton?
- A kérdés csak az, hogy hangosak, vagy nagyon-nagyon hangosak leszünk-e. Győrben ismerősek vagyunk már, arra bátorítok mindenkit, hogy most is jöjjenek. Ahol eddig bemutattuk az új dalokat, imádják, szerették, látszik, hogy jó döntés volt ez a zenei irány. A lemez egyébként attól is különleges, hogy kizárólag online érhető el, hozzáférhető széles körben. A Teccikhez pedig videoklip készülhet.

Ocho Macho

Ocho Macho
- Hamarosan itt a fesztiválszezon, hogy alakul a nyári menetrend?
- Úgy tudom, most az ősz és a tél van tervezés alatt, a nyár már betáblázódott, nem lesz megállás...

- Megállás a koncerteken sincs,  a színpadon te is folyamatos mozgásban vagy. Megmérted már, hány kilóval vagy könnyebb egy-egy fellépés végén?
– Egyszer-kétszer volt ilyen teszt. Még egy szigetes koncerten, durva folyadékveszteség miatt négy kiló ment le. Az átlag a két kiló. De amikor fent vagyok a színpadon, nem gondolok ilyenre, csak tolom a zenére. 


 Az Ocho Macho 2003-ban alakult szombathelyi popzenekar, melynek zenei világában a reggae, a ska, a punk, a pop, a world music és a latin zene találkozik - ez az általuk „hupogásnak" nevezett muzsika - neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím" (a fordítás egyébként bájosan és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne). „A zenét nem érdekli, hol laksz, milyen színű a bőröd, milyen nyelven beszélsz. Ezért is keveredik nálunk akár egy dalon belül is az angol-spanyol-magyar nyelv." – mesél zenéjükről Kirchknopf Gergő. Az évek alatt több tagcserén is átesett formáció eredetileg feldolgozás-zenekarként startolt, ám az együttes hamarosan saját dalok komponálásába kezdett, s országos ismertsége előtt már izmos rajongótábort kerekített magának szűkebb pátriájában, sőt Ausztriában is. Az Ocho Macho 2007-ben magánkiadásban jelentette meg jelentette meg El mundo fantástico című bemutatkozó nagylemezét, melyet 2010-ben követett az immár lemezcég által gondozott Puskás (Pancho Bum-bum-bum) című album, egy évvel később pedig az Online a világ című lemez. Az együttes - mely időközben a hazai klubok és fesztiválok kedvelt fellépője, igazi „bulizenekar" lett – 2014-ben jelentetett meg lemezt De Puta Madre címmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!