Győr és környéke

2014.10.15. 13:18

Nem engedte leszállni a nagymamát a buszról Győrben

Iskolába vitte nyolcéves unokáját egyik reggel a győri Kóbor Lászlóné. A kislány még lejutott a buszról, a nagymama előtt azonban a sofőr becsukta az ajtót és nem engedte leszállni.

Gőgös Balázs


Nem mindennapi eset történt egy hete reggel hét óra körül a győri 14-es autóbuszon. Kóbor Lászlóné és második osztályos unokája, Réka a Lajta utcai postánál szálltak fel a járatra, majd a Szigethy Attila út és a Kodály Zoltán utca kereszteződésénél lévő buszmegállóban akartak leszállni. Iskolába igyekeztek. A megállóban a kislány még le tudott lépni a járműről, de a nagymama előtt becsukta a sofőr az ajtót.

Az idős hölgy és az utasok is hiába kérték, a buszvezető nem nyitotta ki újra az ajtót.

"Érthetetlen volt számomra a sofőr viselkedése. Nem voltak sokan a járaton, biztosan láthatta, hogy le szeretnék szállni. Mondtam neki, hogy az unokám csak nyolcéves, nem hagyhatom egyedül.

Meglepő módon közölte, hogy nem érdekli, majd a következő megállónál nyitja csak ki az ajtót. Bevallom, elsírtam magam, kétségbe voltam esve, nehogy történjen valami az unokámmal" – mondta Kóbor Lászlóné, aki hozzátette: ezt követően telefonon panaszt tett a Kisalföld Volán Zrt.-nél.

Kóbor Lászlóné és unokája, Réka is megijedt, amikor a buszsofőr nem nyitotta ki újból az ajtót. Fotó: B. A.

Kóbor Lászlóné és unokája, Réka is megijedt, amikor a buszsofőr nem nyitotta ki újból az ajtót. Fotó: B. A.
Az esettel kapcsolatban lapunk is megkereste az autóbusz-társaságot. Tóthné Ledó Anna, a helyi járatok üzletágvezetője érdeklődésünkre elmondta: természetesen kivizsgálják az ügyet. „Nagyon sajnálom, ami történt, beszéltem a busz vezetőjével. Elmondta, hogy a tükörben mozgást már nem látott az ajtók körül, ezért befejezettnek tekintette a fel- és leszállást. Ha a megállóhelyről elindult a busz, az üzletszabályzatunk értelmében – amit interneten bárki elérhet – a vezetőt nem kötelezhetjük, hogy ismét kinyissa az ajtót. Itt is ez fordult elő. A kolléga a balesetveszély miatt nem engedte már leszállni a hölgyet. Természetesen elnézést kérünk utasunktól" – mondta a szakember.

Klál Márta, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola ügyviteli munkatársa az esetkor a buszmegállóban volt, két gyermekével várta a buszt, ők is iskolába indultak. „Sajnos velem is történt már hasonló, teljesen átérzem a nagymama helyzetét. Rékával ismerjük egymást, rögtön kézen fogtam és elkísértem az iskolába. Láttam, hogy a nagymama kétségbe van esve, az unokája is pityergett. Remélem, többet nem fordul ilyen elő."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!