Győr és környéke

2014.08.19. 13:31

Tom Jones Sexbombja után így buszozhat haza Győrben!

A program esetleges csúszása esetén az autóbuszok a tűzijáték vége után 15 perccel indulnak.

kisalfold.hu

"Augusztus 23-án a nyárzáró rendezvény miatt a következő forgalmi változások várhatók Győr helyi autóbusz-közlekedésében" - olvasható a Kisalföld Volán oldalán.

Tom Jones győri fellépéséről ide kattintva találnak meg minden fontos infót!

I-es ütem: 2014. augusztus 22-én, pénteken 23.00 óra és augusztus 23-án, szombaton 20.00 óra között: a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül (a Baross Gábor híd felújítási munkálatok miatt nem járható).

A Révai Miklós utcából induló járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 7, 12, 22, 22B, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.

A 7, 9A, 11, 14, 14B, 19A jelzésű járatok a Virágpiac, Újváros, Sziget, Pinnyéd, Sárás és Bácsa irányába a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy-Zsilinszky út (CITY-) megállóhelyen megállnak. Az 1, 1A, 8, 9A, 11, 11A, 14, 14B, 17, 17B, 19A, CITY jelzésű járatok a városközpont irányába a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek. Ezek az autóbuszjáratok (*) az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen nem állnak meg, illetve a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.

II-es ütem: 2014. augusztus 23-án, szombaton 20.00 órától üzemzárásig: a Szent István út Nádor aluljáró és Munkácsy Mihály utca közötti szakasza teljes szélességében lezárásra kerül, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Árpád út – mint terelőútvonal – az autóbuszok részére nem használható

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és nem érkeznek autóbuszjáratok, ennek megfelelően a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.

Az 1-es és 1A vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821-es sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821-es sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér (visszafelé Rába-part) megállóhelyen állnak meg.

A 2-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyre érkeznek.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 7-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyre érkeznek.

A 8-as vonal járatai Likócs felől a Fehérvári út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Szarvas utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Fehérvári út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek. A Révai Miklós utcai átszállás Pinnyéd felé a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen biztosított.

A 11-es vonal járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Bartók Béla út – Eszperantó út – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Szövetség utca terelőútvonalon közlekednek. Bácsa felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) – Csaba utca – Baross Gábor út – Nagy Imre út terelőútvonalon közlekednek.

A 12-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Gyárváros irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 14-es vonal járatai Gyárváros felől Budai út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti Miklós utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek.

A 17 és 17B vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 19A vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Nádorváros irányából a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út útvonalon közlekednek.

A 22 és 22B vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Bartók Béla út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Hunyadi utca – Baross Gábor út útvonalon fordulnak meg. A városközpont felé leszállási lehetőséget biztosítanak a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyen. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 30-as, 30A és 31-es vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Győrszentiván felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Győrszentiván irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 38-as vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Az Ipari Park irányába a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út útvonalon közlekednek, ezért megállnak a Buda utca megállóhelyen is. Visszafelé a Tihanyi Árpád úton (a Nádor aluljáró megállóhely érintésével) érik el a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyet.

A járatok a terelőútvonalak valamennyi megállóhelyén megállnak, kivéve az I. ütemben a *-gal jelölt esetet. A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Ha eső miatt a rendezvény 2014. augusztus 24-én kerül megrendezésre, akkor a lezárás I-es üteme augusztus 24-én 19.00 óráig, a II-es üteme 19.00 órától üzemzárásig tart.

A rendezvényt követően a résztvevők hazaszállítása céljából díjmentes éjszakai különjáratok indulnak:
•Zechmeister utca, Bécsi kapu tér megállóhelyről 23.30 órakor:
◦901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
◦906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára,
•Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről 23.30 órakor:
◦907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
◦917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,
•Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről
(Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva):
◦22A jelzéssel 23.30 órakor Marcalvárosba,
◦922 jelzéssel 23.45 órakor* a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel,
◦931 jelzéssel 23.30 órakor Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

* = az autóbusz a zsúfoltság és az esetleges utaslemaradás elkerülése érdekében kettőt fordul: 23.30 órakor hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána, 23.45 órakor a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.

Az éjszakai járatok részletes menetrendje itt letölthető. A program esetleges csúszása esetén az autóbuszok a tűzijáték vége után 15 perccel indulnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!