Győr és környéke

2014.06.27. 12:16

Kékfrankos, olaszrizling a megye borai

A megyei önkormányzat idei borversenyére 35 vörös-, 48 fehér- és 7 rozéborral neveztek a termelők.

kisalfold.hu

Az év legjobb vörösbora az Iváncsics Pincészet kékfrankosa lett, a legjobb fehérbornak a Németh Borház olaszrizlingjét választották.

A Győrújbaráti Művelődési Központ adott otthont csütörtökön a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat hagyományos megyei borversenyének. A versenyre benevezett borokat ezúttal is szakmai zsűri véleményezte. A szerda déli határidőig 90 termékkel neveztek a megmérettetésre: 35 vörössel, 48 fehérrel és 7 rozéborral.

Íz, illat. A zsűri hosszas mérlegelés után választotta ki a legjobbakat. A felvételen Iváncsics Zoltán és a Németh Borház Kft. képviselője. Fotó: B: A.

Íz, illat. A zsűri hosszas mérlegelés után választotta ki a legjobbakat. A felvételen Iváncsics Zoltán és a Németh Borház Kft. képviselője. Fotó: B: A.

2014-ben a megye legjobb vörösborának Iváncsics Zoltán (Iváncsics Pincészet) 2011. évi kékfrankosát választották (Soproni borvidék). A megye legjobb fehérbora a Németh Borház Kft. 2012-es olaszrizlingje lett (Pannonhalmi borvidék).

A délutáni szakmai találkozón a résztvevők tájékoztatót kaphattak többek között az ökológiai szőlőtermesztésről, a szőlőültetvények növényflórájának szerepéről, de előadás hangzott el a földtörvényről és a földvásárlásról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!