Győr és környéke

2018.01.26. 16:10

161 kamera figyeli a közterületeket Győrben - mutatjuk a helyszíneket + videó

Tavaly elsősorban az ifjúsági olimpia helyszíneinek közelébe, a belvárosba, illetve a városba bevezető utak mentén telepített az önkormányzat térfigyelő kamerákat.

kisalfold.hu

Csütörtökön a Püspökvár és a várfal alatt található új játszótéren – merthogy oda is került kettő – tartott sajtótájékoztatón elhangzott, 2017-ben 48 millió forintért 36 új kamerát telepített a város, három helyen pedig a régit cserélték.


Így mára Győrben 104 helyszínen 161 (90 forgatható, 71 fix) kamera figyeli a közterületet. Fekete Dávid, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy a kamerák kihelyezésekor minden esetben egyeztettek a helyi szervezetekkel, a rendőrséggel, az önkormányzat pedig nem csak a kamerarendszer telepítését, de fenntartásának költségét is magára vállalja.

 


Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester szavaiból kiderült, hogy a kamerák helyének kiválasztásánál szempont volt például egy felújított terület védelme, mint a megszépült rakpart esetében, vagy egy újonnan felállított szobor rongálásának megakadályozása. A városnak azon részeire, ahol az átlagosnál rosszabb a közbiztonság, forgatható kamerákat telepítettek.


Az önkormányzat tervei szerint a szükséges egyeztetések után idén további kamerák vigyázhatják a városban élők biztonságát.

A tavaly év végén telepített kamerák helye: Mobilis mellett (1 db), Szövetség utca – Hédervári útkörforgalom (6), Radnóti út – Olimpia út körforgalom (6), Petőfi tér körforgalom (5), Kunszigeti út – Olimpiai út körforgalom (4), Audi Aréna (2), Borsos Miklós úti parkoló (1), Várfal alatti sétány (2), Kuopio park (1), Tihanyi Árpád út, a tó mellett (1), Káptalandomb, múzeum (1), Káptalandomb, Papnevelde (1), Káptalandomb 12. (1), Kodály Zoltán út – Ifjúság krt. sarok (1), Bécsikapu tér (1), Királyszék út (2).

161 kamera figyeli a közterületeket Győrben


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!