Gazdaság

2015.08.28. 08:24

Kisebb átrendeződés jöhet a kgfb-piacon

Kisebb átrendeződést hozhat a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítások (kgfb) piacán a csődbe ment román Astra biztosító magyarországi fióktelepének kiesése - írta pénteki számában a Világgazdaság.

A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint idén az első fél évben 2,2 milliárd forint volt a magyarországi Astra díjbevétele kgfb-ből, ez 3,7 százalékos piaci részesedést jelent - írta a lap.

A Világgazdaság rámutatott: igen koncentrált a magyarországi kgfb-piac; a három legnagyobb szereplő (az Allianz, a K&H és a Generali-csoport) mögött négy olyan szolgáltató van, amelyek fél éves díjbevétele 4-5 milliárd forint között van. Számukra érdekes lehet az Astra több százezer ügyfele, ha a magyarországi fióktelep beszünteti tevékenységét - írta a lap. A magyar kgfb-piac kisebb szereplőinek a rentábilis működéshez mindenképpen növelniük kell az ügyfeleik számát - fűzte hozzá.

Az Astra biztosítótársaságot szerdán nyilvánította fizetésképtelenné a román pénzügyi felügyelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!