Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Angol szakértők: `a védelmünk horror volt´

"Horrorsztorinak" minősítették az angol labdarúgó-válogatott védelmének teljesítményét a németekkel szemben 4-1-re elvesztett vasárnapi nyolcaddöntő után a vb-meccset értékelő angol szakértők.

Gary Lineker korábbi válogatott labdarúgó, a mérkőzést közvetítő BBC televízió helyszíni szakértői stábjának vezetője szerint David James kapus több parádés védése nélkül a németek már az első félidőben négy-öt góllal vezettek volna.

A BBC stábja "teljes képtelenségnek" nevezte Fabio Capello szövetségi kapitány - tört angolságú, alig érthető - rövid nyilatkozatát arról, hogy az angolok "jól játszottak", és mindig "a kis dolgokon dőlnek el" az ilyen nagy horderejű meccsek. Lineker diplomatikusan úgy kommentálta a nyilatkozatot, hogy Capello "küszködik az angol nyelvvel ... és talán nem tudja mindig megértetni, hogy mit is akar mondani".

Capello a BBC-nek a mérkőzés után adott rövid nyilatkozatában kijelentette, hogy "elkövettünk néhány hibát ... de a bíró még nagyobb hibát követett el", amikor nem adta meg az első félidőben az angolok egyik gólját.

Frank Lampard lövése a felső kapufáról jócskán a gólvonal mögé vágódott, de a játékvezető úgy döntött, hogy a labda nem volt a kapuban. Lineker és stábja egyöntetű megállapítása szerint ezen a szinten ilyen játékvezetői hibát nem lehet elkövetni, és ideje meghonosítani azt az egyébként már rég meglévő technológiát, amely egyértelműen jelzi, ha a labda a gólvonal mögé kerül.

Capello a meccs után a meg nem adott gólt nevezte az összecsapás legfontosabb mozzanatának, kijelentve: ha a gólt megadják, és csapatának sikerül egyenlítenie, akkor "egész más stílusban" lehetett volna folytatni a játékot.

Anglia, amely kiesett a dél-afrikai világbajnokság további küzdelmeiből, soha nem szenvedett még ilyen arányú vereséget a vb-k eddigi történetében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefocizták, megalázták az angolokat: Németország-Anglia 4-1

Németország lefocizta, és hazaküldte Angliát a vb-ről. Capello csapata rengeteg hibával, hitehagyottan játszott, óriási csalódást okozva szurkolóiknak. Tovább olvasom