Lesz több gól?

2022.11.26. 14:22

Foci Vb 2022 - Pályán a leggólszegényebb csoport tagjai

Belgium Marokkóval, az előző tornán döntős Horvátország pedig Kanadával csap össze vasárnap a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, amelynek első fordulója mindössze egy gólt hozott.

MTI

Vajn betalálnak a horvátok? Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Ezt a belgák lőtték Kanadának, ezzel együtt Roberto Martínez, a 2018-ban bronzérmes európai válogatott szövetségi kapitánya a második mérkőzésen jobb teljesítményt vár csapatától az elszánt marokkóiak ellen. A spanyol tréner a szerdai produkciójukat hatéves kapitánykodása "technikailag legrosszabb teljesítményének" nevezte, de hozzátette: biztos abban, hogy a torna előrehaladtával javulni fognak.

Martínez óvatosan nyilatkozott arról, hogy elsőszámú csatáruk, a hónapok óta sérüléssel bajlódó Romelu Lukaku pályára léphet-e vasárnap, mert bár a játékos már teljes értékű edzésmunkát végez, még nem lehet tudni, hogyan reagál a szervezete.

Lukakuval vagy nélküle, a Marokkó elleni győzelem Belgium számára a nyolcaddöntőt jelentené.

Az afrikai csapatnak is lehet egy nagy hiányzója, Nusszáir Mazraujt ugyanis hordágyon kellett levinni a horvátok elleni, 0-0-lal végződött első mérkőzésükön. Egyelőre kérdéses, hogy a védő ott lehet-e a kezdőcsapatban a belgák ellen.

A csoport másik vasárnapi találkozóján egyértelműen a horvátok az esélyesek, még azzal együtt is, hogy szerdán, Marokkó ellen mindössze két kapuralövésig jutottak. Ezúttal mindenképpen nyerniük kell Kanada ellen, ha nem akarják, hogy az utolsó fordulóra, a Belgium elleni rangadóra maradjon a döntés arról, továbbjutnak-e a legjobb 16 közé.

 Kanada várakozáson felüli teljesítménnyel rukkolt elő első csoportmeccsén, alaposan megnehezítette a belgák dolgát. Alphonso Davies büntetőt rontott, mielőtt Michy Batshuayi megszerezte az összecsapás egyetlen gólját, ezzel együtt John Herdman szövetségi kapitány csapata büszke lehet magára, s a horvátok ellen is önbizalommal telve léphet pályára.

F csoport, 2. forduló

Belgium-Marokkó, Doha (al-Tumama Stadion) 14.00

A várható kezdőcsapatok
Belgium: Thibaut Courtois - Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Leander Dendoncker - Timothy Castagne, Axel Witsel, Youri Tielemans, Yannick Carrasco - Eden Hazard, Kevin De Bruyne - Michy Batshuayi

Marokkó: Jásszina Bono - Asráf Hakimi, Nájef Aguerd, Romain Száisz, Nusszáir Mazrauj - Szofjan Amrabát, Azzedin Ounahi - Hakim Zijecs, Szelim Amallah, Szoán Bufál - Juszef En-Neszjiri

Horvátország-Kanada, al-Rajjan (Halifa Stadion) 17.00      

A várható kezdőcsapatok

Horvátország: Dominik Livakovic - Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa - Marcelo Brozovic, Luka Modric, Mateo Kovacic - Nikola Vlasic, Andrej Kramaric, Ivan Perisic

Kanada: Milan Borjan - Alistair Johnston, Steven Vitoria, Kamal Miller - David Hoilett, Stephen Eustaquio, Atiba Hutchinson, Richie Laryea - Tajon Buchanan, Jonathan David, Alphonso Davies

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!