Foci VB 2014 Brazília

2014.07.07. 00:09

Di Maria is kidőlt, a brazilok eltiltatnák Zunigát - vasárnapi összefoglaló

Szünnep volt a vébén a negyeddöntők után. A legjobb négybe a Bayern adja a legtöbb játékost.

munkatársunktól

Hírek

Sabella a védőmunkát dicséri, Wilmots értetlen

Csapata védőmunkáját dicsérte Alejandro Sabella, Argentína szövetségi kapitánya. "Csodálatos és taktikai szempontból kiváló mérkőzés volt" - szögezte le a szakvezető. "A legfontosabb az üres területek megszállása volt, a futballban ugyanis nemcsak a gólszerzés a lényeg."

A belga kispadon ülő Marc Wilmots ugyanakkor keserűen nyilatkozott: "Az argentinok egy teljesen közönséges csapatot alkotnak, amely főként a védekezéssel foglalkozik. Egyáltalán nem voltak meggyőzőek, sokat szabálytalankodtak, Messi pedig élvezte a bíró rokonszenvét."

Elégedett van Gaal és Borges is

A holland és a Costa Rica-i szövetségi kapitány is elégedetten tekintett vissza a brazíliai labdarúgó-világbajnokság szombati második negyeddöntőjére.

"Bejött a váltás. Már a meccs előtt tudtam, hogy ha 11-esek lesznek, Krult állítom a kapuba, mivel magasabb, és nagyobb a fesztávja. Nemcsak a saját büntetőinkre készültünk, hanem az ellenfélére is" - közölte a holland szakvezető.

A Costa Rica-i kapitány ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy emelt fővel térhetnek haza a vb-ről: "Veretlenek maradtunk a világbajnokságon a rendes játékidőben, és megmutattuk a világnak, hogy mit tudunk. Keylor Navas személyében pedig van egy briliáns kapusunk."

A Bayern München adja a legtöbb játékost az elődöntőben

A német bajnokcsapat kilenc játékost ad a legjobb négy mezőnyébe, utána a Chelsea és a Feyenoord következik 5-5 futballistával. A spanyol és az olasz bajnok, azaz az Atletico Madrid és a Juventus ugyanakkor egyáltalán nem képviselteti magát.

Di Maria számára is vége a vébének sérülése miatt

Neymar kidőlése után kiderült, hogy Ángel di María sem léphet pályára többet a vébén az argentin labdarúgó-válogatott színeiben. A Real Madrid szélsője a Belgium ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés 33. percében maradt a földön, mielőtt sántítva hagyta el a pályát. Kiderült, izomszakadást szenvedett combjában, olyan súlyosat, hogy véget ér a torna számára.

Fegyelmi eljárást és sárgalap-törlést kérnek a brazilok

Fegyelmi eljárást sürget a Neymarnak súlyos sérülést okozó kolumbiai Juan Zunigával szemben, egyben pedig a pénteki világbajnoki negyeddöntőben Thiago Silvának felmutatott sárga lap visszavonását várja a Brazil Labdarúgó Szövetség.

Luis Felipe Scolari már a negyeddöntős összecsapás után hangot adott a játékvezetéssel kapcsolatos nemtetszésének: "Felteszem a kérdést: még csak egy sárga lap sem jár Neymar megrúgásáért, semmi, Thiago pedig elmegy a kapus előtt és máris sárga lapot kap? Érthetetlen. Ráadásul mindenki tudja, hogy Neymarra vadásztak a mérkőzésen" - méltatlankodott a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!