falusi turizmus

2013.11.11. 12:05

András napi disznótoros napok

Felhívás falusi vendégasztal szolgáltatók, falusi szállásadók, termelők, csárdák, vidéki éttermek, borászatok és pálinkaházak részére...

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) kezdeményezésére, több turisztikai és vendéglátással, helyi termék előállítással foglalkozó szakmai szervezet közös országos marketing együttműködés hozott létre VIDÉKJÁRÓ néven, amely a belföldi turisztikai szolgáltatókra és szolgáltatásaikra épül, azaz a vendéglátókra.

A FATOSZ és a Tanyacsárda kft. a Vidékjáró az idei rendezvénysorozat zárásaként 2013. november 30-án és december 1–jén rendezi meg az „András havi disznótoros napok"-at, amelyre fogadóhelyek jelentkezését várjuk.

Az András nap környéke hagyományosan összefonódott a disznóvágással kapcsolatos „teendőkkel”. A tél megérkeztével a különböző vidékek disznótoros ételei mellett a forralt borok és a finom pálinkák kóstolásának ideje is elérkezik. Ezeket a szép hagyományokat elevenítik fel a témanaphoz csatlakozó falusi vendégasztal szolgáltatók, a szállásadók, a csárdák, vidéki éttermek, borászatok és a pálinkaházak.

              

Számos vidéki csárda és falusi szálláshely a mai napig féltve őrzi a disznótoros ételek receptjeit, ápolja a disznóvágás hagyományait. A magyar emberek egyre szívesebben járnak olyan helyekre, ahol a feltálalt ételek hagyományos receptúra alapján, megbízható, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, és őrzik a valódi ízeket.

Erre a hétvégére olyan falusi vendégasztal szolgáltatók, falusi szállásadók, termelők, vidéki éttermek, csárdák, borászatok jelentkezésére számítunk, akik az adott napokhoz disznótoros programmal kapcsolódnak, és vállalják, hogy kedvezményes áron kínálnak saját készítésű, vagy termelőktől vásárolt disznótoros finomságokat. A lényeg, hogy e két napon disznótorost illesszenek a napi ételkínálatukba, hogy ezzel várják a betérő vendégeket.

Az András havi disznótoros napok számára a www.videkjaro.hu címen egy új honlap működik, ahol minden csatlakozó megjelenhet a maga kínálatával, ahol az érdeklődő vendégek tájékozódnak majd. A szervezők a Vidékjáró honlapon kívül természetesen más marketingeszközöket is felhasználnak, így cikkek és tudósítások várhatók a nyomtatott és az elektronikus médiákban vagy éppen a TV és rádiós csatornákon. Levetítik pl. Magyarország első csárdafilmjét is „Nem Pesten történt …” címmel, amely a népi gasztronómiát népszerűsíti...

A jelentkezőknek a [email protected] címre kell visszaküldeniük postafordultával a kitöltött regisztrációs lapot, feltüntetve benne a programot, esetleges menüsort, az ételkínálatot. A lap mellé kérjük, csatoljanak egy jó minőségű digitális fotót. A honlapra felkerült szolgáltatók a tematikus napot követően is elérhetőek lesznek az oldalon – ígérik a FATOSZ szervezői.

A regisztrációs lap innen tölthető le! Ne halogassa, jelentkezzen még ma!

Ismertessük meg minél szélesebb körrel a hagyományos disznóvágás és disznótoros hagyományát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!