Életmorzsák

2014.06.18. 00:39

A forgandó szerencse

A lányom egy külön világ, nagyon másképp gondolkodunk az élet dolgairól.

Én szeretem a rendet, ő a káoszban érzi jól magát. Én szeretem, ha a szekrényben típus, szín és fajta szerint vannak a vasalt ruhák, ő képes két különböző zoknit előhúzni a fiókjába begyűrt kupacból, és felvenni azzal a felkiáltással, hogy a nadrág alatt úgy sem látszik.
Számtalan sikertelen próbálkozás után feladtam a kilátástalan harcot, hogy rendre szorítsam.A kompromisszumokkal teletűzdelt életünk során, rászoktam arra, hogy amikor kiteszi pár órára a lábát a lakásból, nekiállok utána pakolni, összegyűjtöm a szobájában a földre szórt szemetet, papír zsebkendő és ruha halmot, megpróbálom átláthatóvá tenni az átláthatatlant.Tegnap este is ezt tettem.Ma reggel, amikor indult Pestre vizsgázni, kereste a vonat bérletét.
Na, a bérlet az pont úgy néz ki, mint egy sima jegy, csak éppen tízszer annyiba kerül. Emlékeztem rá, hogy volt ilyesmi kissé összegyűrve a földön, amit a többi szeméttel együtt, erős felindulásból kidobtam az utcán lévő nagy szemetes kukába.
Nem volt mit tenni, mivel ő már kész volt az öltözéssel, az idő meg sürgetett, kénytelen volt kimenni a kukához, és gondos terepszemle után elegánsan, vizsgához öltözötten kihalászni a szemetünket, amiben szerencsésen meg is találta a hányatott sorsú bérletet.
Időben kiért az állomásra, megjutalmazta magát egy kávéval, majd boldogan felült a vonatra, ahol is, - amikor a kalauz kérte tőle a jegyét-, kiderült, hogy azt a kuka és a vonat között valahol félúton elhagyta. A kalauz, látva a lázas keresést-kutatást, és az őszinte hitetlenkedést a dolgok ilyetén alakulása miatt, nagyon emberséges volt, nem büntette meg, csak a jegy árát fizettette ki vele.
De egy egyetemista büdzséjét egy ilyen váratlan kiadás is eléggé megrázza. Pakolás közben elkezdte számba venni a lehetőségeket, annak érdekében, hogy hogyan gazdálkodja ki a haza útra szóló jegy árát, amikor észrevette, hogy - egy feltehetően vele azonos habitusú ember -, szintén elvesztett, egy érvényes, visszaútra szóló jegyet, ami neki pont meg is felelt.
Reméljük, az ő elhagyott bérletét is egy olyan diák találta meg, akinek szüksége van rá, aki fel tudja használni. A lányomon nem múlik a dolog, mert a diákigazolványa számát is elfelejtette ráírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!