szívszorító

2019.10.06. 18:32

Féltucat elefánt fulladt bele egy híres thaiföldi vízesés vízébe (videó)

Egy vadon élő elefántcsorda hat tagja fulladt bele a Haew Narok (Pokoli szurdok) vízesés vízébe a thaiföldi Khao Yai Nemzeti Parkban. Két állatot sikerült kimenteni.

EDITORS NOTE: Graphic content / This photo by Thai News Pix taken on October 5, 2019 shows a dead elephant at the bottom of a waterfall after it fell to its death at Khao Yai National Park in central Thailand. - At least six wild elephants drowned after tumbling down a waterfall in the Thai national park, authorities said on October 5, as rescuers worked through the night to save two of the animals on the brink of the same fateful plunge. (Photo by )

Forrás: THAI NEWS PIX / AFP

Fotó: PANUPONG CHANGCHAI

Hat elefánt, köztük egy hároméves borjú pusztult el a szombati balesetben, amely talán azzal függ össze, hogy előző éjjel nagy eső zúdult a térségre.

Az elefántüvöltésre a helyszínre érkező mentőcsapatok két felnőtt állatot találtak élve, ők a sziklák közé szorultak, miközben a bajbajutott borjú segítségére siettek.

Az életben talált állatokat sikerült kimenteni a vízesés mélyéről, de rendkívül kimerültek, ezért speciális táplálékkal látták el őket, hogy újra erőre kapjanak.

1992-ben egy elefántcsorda nyolc tagja zuhant a mélybe és pusztult el ugyanennél a vízesésnél.

A világörökségi listán is szerepelő nemzeti park mintegy 300 vadon élő elefántnak ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!