Önkéntesség világnapja

2021.12.05. 11:42

Idén is segíthet szebbé varázsolni a rászoruló gyerekek karácsonyát

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter azt kérte, segítsünk a rászoruló gyerekeknek vágyaik megvalósulásában.

A segítség fontosságára hívta fel a figyelmet Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter az önkéntesség világnapján.

Novák Katalin a Facebookon vasárnap közzétett videóbejegyzésében számolt be arról, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként azért érkezett a szeretetszolgálat irodájába, hogy önkéntesen segítsen az ajándékok válogatásában, csomagolásában, pakolásában.

Hogyha tehetik, akkor igyekezzenek segíteni – kérte a miniszter.

Kiemelte, igyekeznek megvalósítani a kívánságait azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják megvásárolni azokat az ajándékokat karácsonyra, amelyre a gyermekeik a legjobban vágynak.

Novák Katalin elmondta, ezért van egy olyan kívánságlista, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján megtalálnak, de most már, mivel nem sok idő van hátra karácsonyig, pénzadományokat vár a Magyar Református Szeretetszolgálat. Hozzátette, ebből vásárolják meg azokat az ajándékokat, amelyek odakerülhetnek majd a fa alá.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy itt a szülők adják át az ajándékokat, tehát gyermekeik nem is tudják, hogy ki volt az adományozó, de az ő vágyaik valósulnak meg.

Hiszen azt szeretnénk, hogy szentestén minél több olyan gyermek, akinek a szülei nem tudnák ezeket az ajándékokat megvásárolni, örülhessen annak, hogy a vágyai mégis teljesültek, a hőn áhított ajándék ott várja a karácsonyfa alatt – fogalmazott.

Novák Katalin azt kérte, segítsünk ezeknek a gyerekeknek vágyaik megvalósulásában.

Hogyha tehetik, ma az önkéntesség világnapján, és lehetőleg az év többi napján is, önkénteskedjenek önök is – kérte.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!