Védjük a bolygót

2021.10.31. 07:05

David Attenborough figyelmeztet, azonnal tenni kell a klímaváltozás ellen

A természettudós hangsúlyozta, nem fordíthatunk hátat, nem mondhatjuk, hogy ez nem a mi dolgunk.

Fotós: TT News Agency via AFP

David Attenborough brit természettudós szerint azonnal tenni kell a klímaváltozás ellen, mert különben már késő lesz a bolygó számára. A glasgow-i COP26 klímakonferencia alapján az emberiség legjobb esélye az, ha a globális átlaghőmérséklet növekedése nem haladja meg az 1,5 fokot az iparosodás előtti átlaghőmérséklethez képest.

David Attenborough, a 95 éves brit természettudós David Shukmannek, a BBC tudományos szerkesztőjének elmondta, hónapról hónapra egyre jelentősebbek és vitathatatlanabbak azok a változások, amelyek a bolygónkon történnek, és amelyeknek pusztító hatásait tapasztaljuk.

Ha nem cselekszünk most, már késő lesz – hangsúlyozta.

Attenborough azt is kiemelte, hogy a gazdagabb nyugati országoknak, például Nagy-Britanniának segítenie kell a klímaváltozás miatt otthonukat elvesztőknek is. Szerinte ugyanis a mi ipari termelésünk az egyik fő tényezője a klímaváltozásnak, tehát erkölcsi felelősségünk van abban, hogy segítsünk. Úgy fogalmazott, ha nem is mi okoztuk volna, akkor is erkölcsi felelősségünk lenne, hogy tegyünk valamit a sok ezernyi férfiért, nőért és gyermekért, akik mindenüket elveszítették.

Attenborough október elején reménykeltőnek nevezte a klímacsúcsot, ugyanis szerinte most először az egész világ hallani fogja az érveket, a problémák elemzését és azt is, mi lehet a megoldás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában