a férfiasság hanyatlása

2019.11.04. 13:10

A gendertrendek már a hivatásos rendekbe is beférkőztek

Érdekes újítással állt elő az új-zélandi hadsereg, mostantól ugyanis már mindenki viselhet körömlakkot, sminket és műszempillákat is – nemtől függetlenül. Nemrég a brit rendőrség egyik munkatársa is a személyes névmások megfelelő használatáról beszélt a transzneműek körében. Ezzel együtt pedig hanyatlik a férfiasság is, manapság már a minél inkább rendbontó megjelenések a menők, amit még a legnagyobb magazinok is reklámoznak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dmytro Zinkevych

Új szabályt vezettek be november 1-től az új-zélandi haditengerészetnél, aminek értelmében mindenki számára megengedett többek között a körömlakk, a smink és a műszempilla viselése. Ez önmagában még nem is lenne annyira meglepő, az új rendelkezések azonban mindenkire vonatkoznak, nemtől függetlenül. Így ezek után

már nem kell meglepődnie senkinek, ha a haditengerészet egyik férfi tengerészét műszempillában és lakkozott körömmel látja, hiszen csak az igazi énjét éli és mutatja meg

- írja a V4NA hírügynökség.

A tengerészet ellentengernagya, David Proctor az új rendelkezéseket azzal magyarázta, hogy az új-zélandi hadsereg nem akarja megkülönböztetni a férfi és női katonákat a személyes megjelenésük alapján. Helyette inkább a diverzitást akarják reklámozni, mert az szerintük a sikeres működésük kulcsa, és az is elhangzott, hogy ezzel egyedi tradíciókat tudnak kialakítani a seregben.

A körömlakk, smink és műszempilla mellett mehet még a fülbevaló, a parfüm, a festett és a hosszú haj is – ami valóban egyedi megjelenést kölcsönözhet a férfi katonáknak. Bár kétségkívül a hadsereg az egyik legmeglepőbb hely, ahol a gender ideológiát és a férfiasság hanyatlását támogatják, mégsem az egyedüli.

A férfiaknak szóló amerikai GQ magazin egyik legutóbbi számában éppen a férfiasság fejlődéséről és a változó megjelenéséről ír olyan sztárok tekintetében, mint például az énekes Pharell Williams. A férfias megjelenés egyre durvább elváltozása megkérdőjelezhetetlen a cikkben szereplő képek láttán – Pharell Williams ugyanis nőinek is beillő darabokban pompázik, például egy harangalakú, tulajdonképpen paplannak tűnő ruhában. Ráadásul arról is vígan társalgott a magazin újságírójával, hogy manapság már az online világban lévő szellem a meghatározó az embereknél, mert ott nincsenek bekorlátozva a fizikai nemi jegyekkel, hanem azok lehetnek, amik csak akarnak.

Visszatérve azonban a gender ideológia hivatásos körökbe való beférkőzéséhez, nem csak az új-zélandi hadseregben zavarodtak meg az emberek, de a brit rendőrségnél is. Október közepén volt a személyes névmások nemzetközi napja, amire egy brit rendőr hívta fel a figyelmet egy kis „oktatóvideó” keretében.

A Cheshire-i rendőségnél dolgozó Julie Cook szerint a névmások nemzetközi napja rendkívül fontos a transzneműek és azok számára, akik semmilyen neműként sem azonosítják magukat.

Annak ugyanis végzetes hatása lehet az adott személyre nézve, ha valaki félrekezeli a nemi identitását, és nem a helyes személyes névmást használja

– éppen ezért kell rá nagyon figyelni.

Azaz, ha valaki férfiként született, de már nőnek tartja magát, akkor „nyilvánvalóan” a női személyes névmást kell használni rá, és ez fordítva is igaz. Ha pedig valaki úgy érzi, egyik nembe sem tartozik, ahogyan azt korábban Sam Smith angol énekes is közhírré tette a közösségi médiában, akkor rájuk az angol nyelvben használatos „they/them” személyes névmást kell használni, ami semleges.

A fenti példákból mondhatni egyértelműen látszik, hogy

az eddig ismert, tulajdonképpen az emberiség létezése óta meglévő nemek csillaga leáldozóban van.

Manapság már az a trendi, ha valaki minél inkább eltér a normálistól, és bármilyen nemhez tartozik, kivéve a férfi és a női nemekhez. A gender ideológiákról és trendekről szóló híreket olvasva pedig egyre többször merülhet fel az emberekben a kérdés, vajon az lesz-e a jövő, hogy eltűnnek a hagyományos nemek és csak a kicsavart, természetellenesek maradnak meg?

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!