Egyperces

2019.05.15. 11:54

Gázszivárgásra gyanakodtak, annyira büdös volt a kukába hajított gyümölcs

Egy ausztrál egyetem könyvtárát evakuálták az orrfacsaró bűz miatt.

Munkatársunktól

Egy kukában hagyott durián miatt ürítették ki Ausztráliában a Canberrai Egyetem könyvtárát, a gyümölcs átható szaga miatt ugyanis gázszivárgásra gyanakodtak az illetékesek.


A gázszivárgás gyanúja miatt 550 embernek kellett elhagynia az épületet. Az intézmény kiürítése után tűzoltók vizsgálták át a termeket, és egy szemetesvödörben találták meg a gyanús bűz forrását, egy kidobott duriángyümölcsöt.


A könyvtár Facebook-oldalán jelentette be, hogy az orrfacsaró bűz forrása "teljesen ártalmatlan", egy kidobott durián. Az eredetileg Indonéziában őshonos durián ínyencfalatnak számít, méterekről érezhető bűze azonban sokak számára elviselhetetlen.

 


Az egyetemi könyvtárat újra megnyitották, miután a tűzoltók egy lezárt nejlonzacskóban "ártalmatlanították" a bűzlő gyümölcsöt és azért elővigyázatosságból levegővizsgálatot is végeztek.


A canberrai egyetem alapszabálya korábban korlátozta élelmiszerek bevitelét a campus területére, de a tilalmakat eltörölték, mivel azt a legtöbben kijátszották. Egyes ázsiai országokban tilos duriánnal felszállni tömegközlekedési járművekre vagy azt szállodába bevinni.


Ausztráliában egy éven belül ez már a második olyan vaklárma volt, amelyet durián idézett elő. Tavaly áprilisban egy melbourne-i belvárosi könyvtárból kellett kitessékelni több száz embert a rothadó gyümölcs szaga miatt.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!