Édes élet

2016.06.09. 13:26

XXL-es csokitorta, sok krémmel Császárról

A hatalmas szelet friss, puha csokis piskótát indokolatlanul sok vajas krémmel töltötték meg.

"A Császári pékség 1982-ben alakult, hogy Császár települést és környékét kenyérrel és pékáruval lássa el. A kezdet óta nap mint nap friss, finom, minőségi termékekkel állunk vásárlóink rendelkezésére. (...) Mintaboltjaink ellátása napi többszöri szállításokkal történik, így biztosítva a termékeink folyamatos frissességét" - olvasható a 34 éves pékség honlapján. Termékkínálatuk meghaladja a 160 féle pék- és cukrászsüteményt, több mint 60 üzletbe szállítanak. Mi a kisbéri mintaboltba látogattunk. Utóbbi üdítően modern kialakítású: krétával írt táblán ajánlják a frissen főzött kávékat. Le a kalappal!

A kiszolgálás korrekt: semmi felesleges szószaporítás, hisz az üzlet majdnem tele. Csomagolva három islert, hagyományos és mézes zserbót, valamint szelet csokoládétortát kérünk. Az islerek közül kettő "prémium" minőségű. Fehércsokival bevont isler ritkaságszámba megy és valóban finom! A rácsorgatott fehércsoki és a kellően omlós tészta közötti eperlekvár jó kis párost alkot. A másik prémium és az "alap" isler között nem érzünk lényegi különbséget, igaz, 40 forint az eltérés a két süti között. Talán a prémium isler leheletnyivel több csokoládét és lekvárt kapott, de sem a sárgabarackos töltelék, sem a csoki bevonó messze áll a felejthetetlen kategóriától. A tészta egyik isler esetében sem volt száraz, ez jó pont.

További képeket a süteményekről ide kattintva nézhetnek meg!

Már az islerek esetében sem értettük, hogy a roppanós csokimázt miért kell színes cukorkákkal meghinteni, de azt végképp nem, hogy a csokoládétorta végén mit keres tejszínhab? A kevesebb több lenne. Ez az elv magára a süteményre is igaz. A hatalmas szelet friss, puha csokis piskótát indokolatlanul sok vajas krémmel töltötték meg. A krém legalább nem túl cukros. Hogy ilyen csokoládétortát sütnek, nem feltétlenül a Császári pékség hibája. Be kell látni: a magyar közízlésnek egyelőre az XXL-es méretű, habos-babos torták jönnek be. A Kisbéren vásárolt csokitorta szeletje 190 forintba kerül. A tisztesség jegyében hangsúlyozni kell: kóstoltunk már gyengébb minőségű csokoládétortát közel 400 forintért Győrben.

Végezetül, jöjjenek a zserbók. A hagyományos zserbó töltelékében dominál a diós íz. Ez a legfinomabb sütemény az összes közül, kár, hogy a felső piskótaréteget kicsivel tovább sütötték a kelleténél és barnás lett. A mézes zserbó nem nyerte le a tetszésünket: ismét a kelleténél több krémmel találkoztunk. A hat darab császári süteményért 1200 forintot fizettünk.

Cukrászda: ár-érték arány rendben, a sütemények újragondolása időszerű, 6
Minden egyéb (berendezés, miliő): hangulatos belső tér, udvarias kiszolgálás, 7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!