Villanyautókkal

2022.05.10. 06:00

Ismét több ezer fát autózott össze a GreenGo közössége

Eddig közel ötezer fával gazdagodott így Budapest.

A Gurulj a fákért! Támogatói Program keretében ismét több ezer fa ültetéséhez járultak hozzá a GreenGo autómegosztó felhasználói. A program mostani, tavasszal záruló szakaszában 1,3 millió percet autóztak össze a résztvevők, az összeget a GreenGo megduplázta, amiből ezúttal 2022 fát ültetnek a 10 millió FA Alapítvánnyal közösen. Az akció indulása óta pedig már közel ötezer fánál tart a számláló.

A kizárólag villanyautókból álló flotta üzemeltetése mellett különleges programot hirdetett a városi környezet zöldítéséért a GreenGo közösségiautó-szolgáltató, a kezdeményezésben pedig a felhasználók is aktív szerepet kapnak. Minden vezetéssel töltött perc után plusz 1 forinttal járulhatnak hozzá újabb fák ültetéshez, amit a GreenGo a végén saját költségére megdupláz a jó ügy támogatása érdekében.

A program keretében, 2021 januárja és szeptembere között több mint 1,5 millió percet greengóztak össze a bérlők. Idén április 30-án zárult a program legutóbbi szakasza, ez idő alatt pedig több mint 1,3 millió perc jött össze a felhasználók felajánlásaiból. A GreenGo ezt most is megduplázta, és ennek segítségével összesen újabb 2022 fa kapott helyet a városban tavasszal. Ebből néhány nagyobb fa a XI. kerületbe került, a XVII. kerületben pedig erdészeti csemeték ültetésével az erdősítést segítették. Összességében a program indulása óta közel ötezerrel nőtt a faállomány Budapesten a Gurulj a Fákért! Támogatói Program keretében.

„A saját, fenntarthatóan és felelősen működő flottánk üzemeltetése mellett szeretnénk további lépéseket tenni a környezet védelméért, ezért a kevésbé környezetbarát járművek károsanyag-kibocsátását is megpróbáljuk ellensúlyozni, ebben pedig a felhasználóinkat is bevonjuk. Másfél éve hirdettük meg először a Gurulj a fákért! Támogatói Programunkat, és büszkék vagyunk arra, hogy a greengósok ennyire aktívan szerepet vállalnak ebben. Természetesen itt nem állunk meg: májustól folytatódik a program, október 30-ig gyűjtjük tovább a perceket, és ősszel újabb ültetés következik” – mondta Ádám Boglárka, a GreenGo vezérigazgatója.

Hervai Franciska, a 10 millió Fa főkoordinátora elmondta: „2019 nyarán létrejött közösségünk célja, hogy 10 millió fa ültetésével, erdők telepítésével tegyünk a jövőnkért, ellensúlyozva többek közt a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátást.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!