Bulvár, celeb

2017.06.06. 13:25

4 nap alatt 400 filmet láthat a közönség a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon

A fesztiválhoz több kísérőrendezvény - kiállítás, zenei program, köztéri vetítés - is kapcsolódik majd városszerte - emelte ki a a KAFF igazgatója.

Huszonhét országból több mint négyszáz filmet vetítenek június 21. és 25. között a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF), amelynek idei díszvendége Ausztrália lesz.


A KAFF és a vele párhuzamosan futó 10. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivál magyar és európai versenyprogramjában az elmúlt két év termésének legjavát mutatja be, de információs és retrospektív programmal is várja a közönséget - mondta el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján a KAFF igazgatója.


Mikulás Ferenc kiemelte: a fesztiválhoz több kísérőrendezvény - kiállítás, zenei program, köztéri vetítés - is kapcsolódik majd városszerte.


A magyar versenyprogramba Balázs Zoltán tervezőgrafikus, a Partiumi Keresztény Magyar Egyetem tanára, Kulics Ágnes vágó, televíziós filmszerkesztő és Pál Nagy Balázs animációs rendező alkotta előzsűri 229 nevezésből 116 animációt válogatott be - a versenybe került filmek listáját a fesztivál weboldalán osztották meg.


Az Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivál egészestés animációs versenyprogramjába a háromtagú előzsűri, Csenkiné Túri Edit, a kecskeméti Otthon Mozi vezetője, Orosz Anna Ida filmteoretikus és Lukács Péter Benjámin sound designer hét filmet választott be, amelyek között három, itthon korábban bemutatott, Oscar-díjra jelölt alkotás  is található: A vörös teknős, az Életem Cukkiniként és a Fantomfiú - írja a KAFF.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!