Autó

2015.06.17. 18:41

Az Opel bővíti a motorgyártást Szentgotthárdon

Folytatódik az Opel offenzívája, a cég 2018-ig 17 új motorral bővíti kínálatát, és ezek nagy része Szentgotthárdon fog készülni - mondta Peter Küspert, az Opel alelnöke szerdán Szentgotthárdon, a nyolcmilliomodik motor legyártásának alkalmából tartott ünnepségen.

A rendezvényen V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára arról szólt, hogy a német autógyártó magyarországi megtelepedése óta maga vált a térség motorjává, munkahelyeket, iparűzési adó bevételt hozott Szentgotthárd és környéke számára, emellett az oktatás átalakításának zászlóshajója, a környezetvédelem elkötelezettje.

Az amerikai General Motors tulajdonában lévő Opel 1992 óta gyárt motort Szentgotthárdon, magyarországi tevékenysége során 1,5 milliárd eurót fektetett be. Az elmúlt több mint két évtized alatt 8 millió motort és 6 millió hengerfejet gyártott.

A nyolcmilliomodik motor 1,4 literes 4 hengeres turbós benzinmotor. A cég a következő időszakban a kis benzines motorok iránti igény növekedésére számít, jövőre a Flex motorgyár termelésének felét várhatóan ez a motorcsalád adja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!