Adó- és pénzügyeink

2014.02.21. 11:02

Május 31: a társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozat határideje

Február 25-ről május 31-re változott a társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozat határideje.

Azon nonprofit szervezetek, amelyek a 2013. adóévben vállalkozási tevékenységből származó bevételt nem értek el, vagy e tevékenységhez kapcsolódóan költséget, ráfordítást nem számoltak el, a társasági adó bevallására szolgáló 1329-es nyomtatvány benyújtása helyett társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozattal tehetnek eleget bevallási kötelezettségüknek. A társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozat megtételére 2014. május 31-ig van lehetőség a 1301 számú éves elszámolású bevallás főlapjának E) blokkjában.

Figyelem! A „nulla értékadatú bevallás kiváltására” rendszeresített NY nyilatkozat benyújtása a társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozatot nem váltja ki.

Ha a nonprofit szervezet társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozatot kíván tenni, akkor 2014. május 31-éig a 1301-es bevallást akkor is be kell nyújtania, ha egyébként azt adókötelezettség hiányában NY nyilatkozattal kiválthatná, vagy esetleg korábban már ki is váltotta.

Társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozat hiányában (pl. a nonprofit szervezet vállalkozási tevékenységből származó bevételt szerzett vagy nem nyújtja be a nyilatkozatot) a nonprofit szervezet a társaságiadó-bevallás benyújtására irányuló kötelezettségének a 1329-es nyomtatvány 2014. május 31-ig történő benyújtásával tehet eleget.
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!